Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ
Η απουσία συνεννόησης εκτρέφει την αυθαιρεσία
Ένα άρθρο για την υπόθεση του «Κεντρικού Παρθεναγωγείου» και την διεκδίκηση του από το βακούφι της Κοινότητας Σταυροδρομίου. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:
«…Προβληματιζόμαστε σοβαρά για τον τρόπο και την διαδικασία με την οποία λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις. Όταν παρόμοιες αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς διάλογο και συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, δεν μπορούμε παρά να μιλούμε για αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι διαφορετικό πράγμα η τήρηση του απορρήτου σε μία συνεννόηση και άλλο η απουσία συνεννόησης. Η απουσία συνεννόησης δεν ευνοεί και δεν προάγει τα συμφέροντα της Κοινότητας μας.
Στα θέματα αυτά ενδεχομένως θα πρέπει να ερωτηθούν, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Ιεράς Συνόδου Φιλαδελφείας κ. Μελίτων ή και ο αρμόδιος νομικός του Φαναρίου για να αποσαφηνίσουν τις απορίες μας…»

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Ο Αρμένιος δικηγόρος κ. Vartkes Yeghiayan στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του αναφέρεται στις δυνατότητες και τους περιορισμούς που υπάρχουν στο αμερικανικό σύστημα δικαίου, σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα για τα θύματα του Βερλίκ Βεργκισί (Φόρος Περιουσίας). Προαναγγέλλει την κατάθεση αγωγής εναντίον τουρκικής κρατικής επιχείρησης.


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
«…Η ανάπτυξη οργανωμένης υποδομής για τον θρησκευτικό τουρισμό δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να σχεδιαστεί οργανωμένη υποδομή. Όμως είμαι της άποψης ότι, η Πολίτικη Ομογένεια θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά τον θρησκευτικό τουρισμό και τα επικοινωνιακά οφέλη για την Ομογένεια που θα αποκομίσει από αυτόν. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ένα ακόμη εργαλείο επαφής και γνωριμίας με τον κόσμο…» Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ και παραθέτει στοιχεία Βυζαντινών μνημείων που αναμένουν επισκέπτες ενώ συνάμα προτείνει σκέψης για την καλύτερη οργάνωση του θρησκευτικού τουρισμού.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
«…Κάτι νέο και πρωτότυπο στην ομογένεια είναι η δημιουργία εκπομπής από το διαδίκτυο, η οποία εκπέμπει σε διάφορες γλώσσες μεταξύ αυτών και στα ελληνικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 19.30 μέχρι τις 21.00 και αναφέρεται σε διάφορα θέματα που αφορούν την ομογένεια και συνοδεύεται από ελληνική μουσική. Την εκπομπή επιμελείται ερασιτεχνικά ο νεαρός Μηνάς Βασιλειάδης και ομολογουμένως τα καταφέρνει μια χαρά. Την εκπομπή την παρακολουθούν και οι έλληνες της διασποράς και πολλοί νέοι οι οποίοι εκφράζουν ακολούθως τις απόψεις τους στην «πολίτικη νεολαία». (www.norradyo.com) …» γράφει ο Συνεργάτης μας από την Πόλη και μας μεταφέρει στον ρυθμό της Ομογένειας.