Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

Η εβδομαδιαία εφημερίδα GOKCEADA που εκδίδεται στην Ίμβρο έγραψε (τεύχος 26/10/09) "...σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη θα προσφέρει ως μπόνους εγκατάστασης, 20.000 Ευρώ σε κάθε Ιμβριακή οικογένεια που θα επανεγκατασταθεί στο νησί. Σε αυτές τις οικογένειες θα δοθεί πρόσθετα, μηνιαίος μισθός που θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο."
Όσοι γνωρίζουν την σημερινή κατάσταση με τον χειρισμό των ομογενειακών θεμάτων από την παρούσα διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Πόλη, δεν έχουν παρά να γελάσουν με αυτή την είδηση. Αν και επί της ουσίας δείχνει τον σωστό δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσει η  Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία εάν θέλει έμπρακτα να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες της που έβλαψε με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Η ευφάνταστη τοπική εφημερίδα επίσης αναφέρεται στον πρέσβη κ. Αλέξη Αλεξανδρή, που σήμερα υπηρετεί στην Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων στην Θράκη. Σύμφωνα με το έντυπο ο κ. Αλεξανδρής "περιδιαβαίνει τα Τουρκικά χωριά στην Θράκη και προσπαθεί να πείσει (;) τους χωρικούς". Κατά το έντυπο ο πρέσβης "παρ' ό,τι έχει συνταξιοδοτηθεί επισκέπτεται τα τουρκικά χωριά και αυξάνει την ψυχολογική πίεση στους κατοίκους...".
Με αυτά και αυτά (της φαιάς προπαγάνδας) διαμορφώνεται η κοινή γνώμη στην Τουρκία...

Να μην παραλείψουμε, ότι πρώτη είδηση του εντύπου ήταν οι αδελφικές σχέσεις του Δήμου της Ίμβρου με έναν βουλγαρικό Δήμο, στον οποίο κατοικούν Τούρκοι της Βουλγαρίας. Είναι γνωστό ότι στην Ίμβρο το κράτος έχει εγκαταστήσει Τούρκους πρόσφυγες εκ Βουλγαρίας. Η κρατική πολιτική αλλοίωσης της εθνικής σύνθεσης μίας περιοχής δεν αλλάζει είτε πρόκειται για την Ίμβρο, είτε για την κατεχόμενη Κύπρο, είτε για τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.