Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ"

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Το Παρόν και το Μέλλον» της Ομογένειας


Το καλοκαίρι του 2006 πραγματοποιήθηκε στην Πόλη το Συνέδριο «Συνάντηση στην Πόλη: Το Παρόν και το Μέλλον», υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν διαπιστώσεις για το παρόν και προτάσεις για το μέλλον των Ρωμιών της Πόλης.


Επιστήμονες από την Ελλάδα, την Τουρκία, αλλά και από άλλες χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και για πρώτη φορά έγινε δυνατό να καταγραφούν τα προβλήματα και να προταθούν ορισμένες λύσεις.
Το Συνέδριο που οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου Λυκείου, γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ως προς τη συμμετοχή συνέδρων, που ήλθαν ειδικά για το σκοπό αυτό από πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και ως προς τα αποτελέσματα του καθώς και την προβολή του από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Με αφορμή την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των πρακτικών την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19.00 στο Μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα) με ομιλητές τους κ.κ.:
Φραγκόπουλο Δημήτριο, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Βίγκα Παντελή, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου Λυκείου και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
Γαβρόγλου Κώστα, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής: Θεμιστοκλής Παχόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών


Είσοδος Ελεύθερη