Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο μας, αναφερθήκαμε εκτενώς στο εκλογικό πραξικόπημα που οργανωμένα και μεθοδικά εκτέλεσε ο «μεγαλοπαράγοντας του Μπεσίκτας».
Η συνέχεια της υπόθεσης θα κριθεί, σ’ ένα σημαντικό βαθμό στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και στις άλλες αρμόδιες αρχές, όπου έχουν υποβάλλει τις ενστάσεις τους οι υποψήφιοι των οποίων τα δικαιώματα παραβιάστηκαν με τόσο κατάφωρο τρόπο.Στο σημείωμα μας αυτό θα επισημάνουμε κάποιες άλλες παραμέτρους, αναφορικά με την προκλητική συμπεριφορά του γνωστού «μεγαλοπαράγοντα».

Όπως και στην περίπτωση του ελέω παρακράτους «ισόβιου» προέδρου του ευαγούς ιδρύματος μας, ο προαναφερόμενος «μεγαλοπαράγων» δεν θα μπορούσε να προκαλεί τόσο άνετα την κοινωνία μας, εάν δεν είχε και την υποστήριξη ή την ανοχή μίας (μικρής έστω) μερίδας της.
Αναφερόμενοι στην υποστήριξη ή την ανοχή μερίδας της κοινωνίας μας, δεν εννοούμε τις όποιες κοινωνικές σχέσεις διατηρούν με τον «μεγαλοπαράγοντα» ορισμένοι ομογενείς.
Κυρίως, εννοούμε τους ομογενείς που συμμετείχαν σε αυτή την παρωδία εκλογών είτε ως «εφορευτική επιτροπή» είτε ως «υποψήφιοι», οι οποίοι δέχτηκαν να παραμείνουν στο ψηφοδέλτιο παρά τον παράτυπο αποκλεισμό των συνυποψηφίων τους.
Αναρωτιόμαστε αυτοί οι άνθρωποι σήμερα ως πόσο έχουν ήσυχη την συνείδηση τους. Όπως επίσης εάν αντιλαμβάνονται ότι με την σύμπραξη τους στο εκλογικό πραξικόπημα, έβλαψαν την κοινότητα.
Υπάρχουν και ορισμένοι ομογενείς, οι οποίοι θα πρέπει να προβληματιστούν εάν οι μέχρι σήμερα σχέσεις τους με τον γνωστό «μεγαλοπαράγοντα» βοήθησαν να συνετιστεί αυτός και να επανέλθει στους κόλπους της κοινότητας ή τον ενθάρρυναν να παρεκτραπεί τελείως, από την νομιμότητα, τα ήθη και έθιμα της κοινότητας.
Στο παρελθόν, στον ομογενειακό τύπο έχουμε διαβάσει για την παρουσία κάποιων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου αλλά και καταξιωμένων κοινοτικών παραγόντων, σε κοινωνικές δραστηριότητες του «μεγαλοπαράγοντα».
Η δημοσίευση των παρουσιών αυτών, συνοδευόμενων πολλάκις και με φωτογραφίες που απεικονίζουν τους παρευρισκόμενους στις εν λόγω εκδηλώσεις μαζί με τον «μεγαλοπαράγοντα», λειτουργούν ως επιβράβευση του εν λόγω κυρίου για όσα έχει διαπράξει μέχρι σήμερα σε βάρος των συμφερόντων της κοινότητας.
Στους παράγοντες που η στάση τους εκλαμβάνεται ως επιδοκιμαστική ή το αντίστροφο για τις ενέργειες του «μεγαλοπαράγοντα», περιλαμβάνεται και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Πόλη. Από αυτήν, η Ομογένεια αναμένει την αρωγή της στην δημοκρατική και διαφανή διαχείριση των κοινοτήτων και ιδρυμάτων της. Στο παρελθόν έχουμε δει δημοσιευμένες φωτογραφίες ανώτατου διπλωματικού με τον «μεγαλοπαράγοντα», στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Μπεσίκτας. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν τον "μεγαλοπαράγοντα του Μπεσίκτας" να επισκέπτεται λίγες μέρες πριν τις "εκλογές παρωδία" το ελληνικό Γεν. Προξενείο στην Πόλη.
Η μόνη συμβολή από την δημοσίευση παρόμοιων στιγμιοτύπων, αλλά και εμφανίσεων του "μεγαλοπαράγοντα" στο Γεν. Προξενείο, είναι να εμπεδώνεται η αντίληψη ότι αυτός χαίρει της εκτίμησης και της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ελλάδας.
Η Ομογένεια, υπό την πνευματική ηγεσία του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της κοινοτικής ζωής. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος, κυρίως για τους ιεράρχες που δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού, να επανεκτιμήσουν τις σχέσεις τους με τον "μεγαλοπαράγοντα".
Κανείς δεν δικαιούται να παραβλέπει τον αγώνα της Ομογένειας για ανασυγκρότηση. Κανείς δεν δικαιολογείται με την στάση του να συνεχίσει την επιβράβευση όσων βλάπτουν την Ρωμέϊκη κοινότητα.