Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Το άρθρο 33 Παραγ. 4 του Κανονισμού Βακουφίων ορίζει «Η Εφορευτική Επιτροπή αφού τακτοποιήσει τους εκλογικούς καταλόγους ταξινομημένους στη βάση των συνοικιών, λεωφόρων και οδών, αναρτεί αυτούς στο εκλογικό κέντρο του βακουφίου που διενεργεί εκλογές. Η τελική ημερομηνία που θα παραμείνουν αναρτημένοι οι εκλογικοί κατάλογοι μπορεί να δημοσιευτεί στις κοινοτικές ή σε τοπικές εφημερίδες.»
Η παραγρ. 5 του ίδιου Άρθρου ορίζει: «Οι εκλογικοί κατάλογοι παραμένουν αναρτημένοι για δεκαπέντε μέρες. Στο διάστημα αυτό η Εφορευτική Επιτροπή εξετάζει και αποφασίζει για τις ενστάσεις που θα υποβληθούν».

[…ç) Seçim tertip heyetince, seçmen listelerinde semt, mahalle, cadde ve sokak temelinde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra seçmen listesi seçim yapan vakfın merkezine asılır. Seçmen listelerinin askıdan indirileceği tarih cemaat gazeteleri veya diğer mahalli gazetelerden birinde ilan edilebilir.
d) Seçmen listeleri on beş gün süre ile askıda kalır. Bu süre içinde yapılacak itirazlar tertip heyetince karara bağlanır…]

Παρά τις ρητές διατάξεις του Κανονισμού, εκλογικοί κατάλογοι δεν αναρτήθηκαν ποτέ από την Εφορευτική Επιτροπή της Κοινότητας Μπεσίκτας. Ούτε και δόθηκε η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από τους ομογενείς, αφού δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν εάν αναγράφονται τα ονόματα τους στους καταλόγους.
Η παραπάνω παρατυπία δεν είναι η μοναδική. Ήδη αναφερθήκαμε (σε προηγούμενη δημοσίευση) και σε άλλες παρατυπίες.
Επίσης ειρωνικά σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο εκτός από τον "μεγαλοπαράγοντα" συμμετέχουν και άλλα δύο μέλη της οικογένειας του. Από την μια απορρίπτονται παράτυπα οι υποψηφιότητες των "ανεπιθύμητων", από την άλλη τρεις υποψήφιοι από την ίδια οικογένεια. Είναι προφανές ότι ο μεγαλοπαράγοντας βλέπει την πολύπαθη Κοινότητα Μπεσίκτας σαν "του μπαμπά του το τσιφλίκι".
Με τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για "διεξαγωγή εκλογών" αλλά για "αρπαγή εκλογών" (με την τουρκική ορολογία: seçimleri gasbetmek ή seçim gasbı)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.