Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ

Στην ομογενειακή εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσιεύτηκε (στις 25/6/2010) ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπεσίκτας.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε, αφού λίγες μέρες πριν στην «ΗΧΩ» της Πόλης είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση των υποψηφίων που αποκλείστηκαν από τις εκλογές της 19ης Ιουνίου, στην Κοινότητα Μπεσίκτας (την έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας).Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο όργιο παρατυπιών που καταγράφηκε στις εν λόγω εκλογές. Αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των αποκλεισμένων υποψηφίων και να γίνει ένας συμψηφισμός αδιαφανών ενεργειών.

Το πνεύμα της ανακοίνωσης παραπέμπει στην μαφιόζικη παράδοση της omerta (νόμος της σιωπής) αφού οι συντάκτες της επικαλούνται αδιαφανείς ενέργειες κάποιων εκ των υποψηφίων που αποκλείστηκαν, είτε για να επιτύχουν την «σιωπή» τους για το εκλογικό πραξικόπημα, είτε - όπως προαναφέραμε - να επιτύχουν έναν συμψηφισμό.
Σε κάθε περίπτωση, η αμετροεπής ανακοίνωση προκαλεί την Ομογένεια, επειδή παραβλέπει ότι με το εκλογικό πραξικόπημα που συντελέστηκε στις εκλογές της 19ης Ιουνίου, παραβιάστηκε το δικαίωμα της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης της Ρωμέϊκης κοινότητας.
Προφανώς τα άτομα αυτά δεν αντιλαμβάνονται, ότι οι δημοκρατικές εκλογές, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση δεν αφορά μόνο τους αποκλεισμένους υποψηφίους αλλά το σύνολο της Ομογένειας.
Θλιβερές φυσιογνωμίες του συντελούμενου ανομήματος, οι κολαούζοι και οι βαστάζοι των παρατυπούντων.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της εφοροεπιτροπής Κοινότητας Μπεσίκτας.

"ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οµάδα οκτώ ατόµων µε επιστολή που έστειλαν στις εφηµερίδες την παραµονή των εκλογών της 19ης Ιουνίου 2010 στην κοινότητά µας, ανακοίνωσαν το τι θα έκαναν σε περίπτωση εκλογής τους και ζήτησαν την ψήφο των ενοριτών.
Η πλειοψηφία των φίλων αυτών είναι ήδη έφοροι και µάλιστα σε περισσότερες από µία κοινότητες. Αναρωτιόµαστε λοιπόν, γιατί περιµένουν να εφαρµόσουν τη «διαφάνεια» και όλα τα υπόλοιπα τα οποία υπόσχονται εάν και εφόσον εκλεγούν στην κοινότητά µας και δεν τα εφαρµόζουν στις κοινότητες που ήδη διοικούν. Κοινότητες µάλιστα, µερικές από τις οποίες, διαθέτουν πολύ αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία.
Εν τω µεταξύ θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς εννοούν τη «διαφάνεια» πρόσωπα που παραπονιούνται για «αποκλεισµό» όταν αναλαµβάνουν να κτίσουν µε αντιπαροχή σε κοινοτικό οικόπεδο, δίχως καν να προκηρύξουν επισήµως διαγωνισµό, ούτως ώστε να µην «αποκλειστούν» άλλοι υποψήφιοι εργολάβοι.
Η εφοροεπιτροπή της κοινότητος"