Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Πρωτοφανείς συνθήκες εκφοβισμού και τετελεσμένων προσπαθεί να δημιουργήσει ο γνωστός παράγων, στις κοινοτικές εκλογές του Μπεσίκτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν υποψηφιότητα, αντί της εφορευτικής επιτροπής η οποία φαίνεται να είναι δυσεύρετη, υποχρεώνονται να υποβάλλουν την αίτηση τους στον γνωστό παράγοντα, ο οποίος τους επιφυλάσσει εχθρική στάση.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος παράγων διαδίδει ότι έχει «εξασφαλισμένους» 120 ψήφους, για να δώσει την εντύπωση πως είναι μάταιη κάθε υποψηφιότητα που δεν τυγχάνει της έγκρισης του.
Το κλίμα αυτό, εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα, κάθε άλλο παρά δημοκρατικές και ελεύθερες συνθήκες έκφρασης δημιουργούν, για την ομογένεια.
Είναι θλιβερό η ιστορική Ρωμέϊκη κοινότητα να βρίσκεται υπό ομηρία, δύο – τριών ατόμων, που αγνοούν πλήρως τις έννοιες που συγκροτούν μία οργανωμένη κοινωνία.
Όμως επειδή η επιτροπή Μπεσίκτας στην ανακοίνωση της αναφέρει, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «…µε την συµµετοχή όλων όσων επωφελούνται από ό,τι παρέχει η Κοινότητά µας», ίσως θα πρέπει την ημέρα των εκλογών να περάσουν οι ομογενείς από τον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Μπεσίκτας, για να ανάψουν το κερί τους και με την σεμνή παρουσία τους να δηλώσουν στον γνωστό παράγοντα, ότι όλες οι εκκλησίες και τα ιδρύματα της Ομογένειας, ανήκουν στο σώμα της κοινωνίας μας.
Το γεγονός ότι ο γνωστός παράγων προχωρεί έστω σε αυτές τις αμφιλεγόμενες εκλογές, οφείλεται εν μέρει και στις πολύπλευρες πιέσεις (συλλογή υπογραφών κ.α) που ασκήθηκαν από την ομογένεια. Γι’ αυτό δεν πρέπει να θεωρείται «χαμένη» καμία προσπάθεια, για να γυρίσει επιτέλους σελίδα και η ενορία του Μπεσίκτας.