Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Σήμερα, 20 Ιουνίου 2010, πραγματοποιούνται εκλογές Εφορεπιτροπής και Εφορείας στην Κοινότητα Σταυροδρομίου και στην Ζάππειο Σχολή.
Η αθρώα και μαζική συμμετοχή των ομογενών μας στις εκλογές αυτές θα να είναι η πρώτη απάντηση της Ομογένειας στο εκλογικό πραξικόπημα που έγινε την προηγούμενη στην Κοινότητα Μπεσίκτας.Στην κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στην καταπάτηση της βούλησης της Ομογένειας, οι συμπολίτες μας απαντούν με την προσέλευση τους στην κάλπη των δύο κοινοτικών μας φορέων.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκλογών τόσο στην Κοινότητα Σταυροδρομίου όσο και στην Ζάππειο Σχολή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εποικοδομητική στάση των απερχόμενων επιτρόπων, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα κοινοτικής ευθύνης αποφάσισαν την διεξαγωγή των εκλογών.
Πλέον οι απερχόμενοι επίτροποι, με πολλά χρόνια εμπειρίας και προσφοράς στα κοινοτικά μας θέματα, παραδίδουν την σκυτάλη σε μία νέα γενιά ομογενών, οι οποίοι με την σοφία και των παλαιοτέρων καλούνται να υπηρετήσουν τα κληροδοτήματα των προγόνων μας, προς όφελος της κοινότητας.
Ας ελπίσουμε η στάση τους να αποτελέσει παράδειγμα στους αρμοδίους των τριών βακουφίων, που είτε δεν κάνουν εκλογές, είτε - όπως στην περίπτωση της Κοινότητας Μπεσίκτας - προσφεύγουν σε παράτυπες μεθόδους για να μην εκφραστεί ελεύθερα η βούληση της Ομογένειας.
Ακόμη, στις σημερινές εκλογές, οι ομογενείς μας με την ψήφο τους καλούνται να ακυρώσουν την βουλιμία των (ευτυχώς) πολύ λίγων υποψηφίων που δεν πείθουν ότι έχουν ως προτεραιότητα τους την προσφορά υπηρεσιών στην ομογένεια ...αλλά στην ιδιοτέλεια.