Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ




Για πρώτη φορά εικαστικοί καλλιτέχνες «ζωγράφισαν» τα Σεπτεμβριανά

Από 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης"
  

Ο Δήμος Αλίμου και η Eθελοντική Oμάδα «Ρωμιών Πράξεις» με αφορμή την 63η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, συνδιοργανώνουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα από τα «Σεπτεμβριανά».

Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, καθώς και ερασιτεχνών. 
Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα διεξαχθεί συζήτηση την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00, στην Αίθουσα του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα: «O ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».  

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος της έρευνάς του σχετικά με τα Σεπτεμβριανά και  ο  Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.  
Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθεται και πλούσιο υλικό από σχετικά πρωτοσέλιδα ελληνικών και τουρκικών εφημερίδων της εποχής, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα. 
Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κ. Κυριάκος Πεταλίδης.  
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 8-15 Σεπτεμβρίου, 18:00 - 21:00. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος. 

Πληροφορίες: Ρωμιών Πράξεις: romionpraxeis@gmail.com  
Έλλη Χαριτωνίδου-Κόβη:  6944 298197,  elisavetkovi@gmail.com  - 
Μαρίζα Τσιριγωτάκη: 6947733190, tsmarizats@gmail.com 
 


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΑΝΑΤΟΛΗ" 


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr