Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΠΡΟΣ ΙΔΡΥΣΗ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το τελευταίο καιρό, μέλη της Ομογένειας και κυρίως αυτά που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία, με διάφορους τρόπους εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση της Ομογενειακής εκπαίδευσης και για την αναγκαιότητα αυτή να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες.
Όπως φαίνεται η αγωνία των Ομογενών, δεν θα πάει χαμένη για μία ακόμη φορά, αφού αναμένονται εξελίξεις στο κρίσιμο αυτό τομέα της κοινοτικής ζωής.
Η 2η Συνάντηση Επιτρόπων των Ομογενειακών Κοινοτήτων και Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε την 6η Νοεμβρίου 2010, εκτός όλων των άλλων «έβγαλε» και «είδηση» που αφορά την Ομογενειακή εκπαίδευση.
Ο κ. Δημήτρης Φραγκόπουλος, σε μία αποστροφή της ομιλίας του είπε τα εξής:
«…Εκλεκτή ομήγυρη,
Σας πληροφορώ ότι με πρωτοβουλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, μελετάται η ίδρυση ενός σωματείου για την Παιδεία, κατά το πρότυπο του «Συνδέσμου προς ενίσχυση των Σχολών», ο οποίος εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί. Θα είναι ευχής έργο να πραγματοποιηθεί η ίδρυσή του…»
Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει ευρύτατη συναίνεση για την δημιουργία του φορέα της εκπαίδευσης, απ’ όλους όσους έχουν θεσμική σχέση με την ομογενειακή παιδεία και αναμένονται πολύ σύντομα οι πρώτες κινήσεις για την ίδρυση του εν λόγω φορέα. Το υπό σύσταση σωματείο αναμένεται να συντονίσει όλες τις προσπάθειες για αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ομογενειακά σχολεία.
Θα επανέλθουμε στο θέμα με νεότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.