Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΙΜΒΡΙΑΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Εταιρεία Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής σε συνεργασία με την  Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών:
«Λεξικού του Ιμβριακού Ιδιώματος»
του Δρ. Γλωσσολογίας κ. Ξενοφώντα Τζαβάρα

Η εκδήλωση αφιερώνεται στον Ιδρυτή και Πρόεδρο της ΕΤΜΕΛΑΝ, αείμνηστο κο Αδαμάντιο Ανεστίδη, και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών», στο κτήριο της οδού Δημητρίου Σούτσου 46 (Αμπελόκηποι),

την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα  18:30΄.

Το Λεξικό θα παρουσιάσουν : 
- Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου & Τενέδου, της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης & Συγγραφέας, κος Γεώργιος Ξεινός.
- Η Δρ. Φυσικής, Εκπαιδευτικός & Συγγραφέας κα Ρέα Παλαιοπούλου-Σταθοπούλου.
- Ο Συγγραφέας του Λεξικού, Δρ. Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιμβρίων, κος Ξενοφών Τζαβάρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ιμβρίων ΦΥΓΑΔΕΣ παράσταση του σκετς
«Ηγ Ανριαδάρα ζ’ Μπόλ’»
σε κείμενο Ξ. Τζαβάρα και σκηνοθεσία Ν. Κοιλού ενώ θα υπάρξει σύντομη Παρέμβαση απὸ τον Δικηγόρο & Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων (που εξέδωσε και το Λεξικό), κο Πάρι Ασανάκη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κος Σάββας Τσιλένης, Δρ αρχιτέκτων Πολεοδόμος (Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών) και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης καθ’ ημάς Ανατολής.