Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ»

Οι φορείς της Ομογένειας, που έχουν σημαίνοντα ρόλο στα κοινοτικά μας, ο ένας μετά τον άλλο εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον κ. Παντελή (Λάκη) Βίγκα, με αφορμή την παραίτηση του από το Ανώτατο Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, όπου κατείχε το αξίωμα του εκλεγμένου εκπροσώπου των μη μουσουλμανικών βακουφίων.

Οι ανακοινώσεις αυτές με τον τρόπο τους αποτελούν και μία απάντηση στους λίγους, τους ελάχιστους, τους μικρόψυχους, στους κόλπους της Ομογένειας, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να «μειώσουν» με διάφορα υπονοούμενα και άλλους τρόπους, το έργο και την προσφορά του κ. Βίγκα.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των Ιμβριακών συλλόγων:
Γ.Κ.

Ανακοίνωση των Ιμβριακών Σωματείων περί της παραίτησης του Λάκη Βίγκα
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014
Ο Σύλλογος Ιμβρίων και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης με λύπη πληροφορήθηκαν την παραίτηση του κ. Παντελή (Λάκη) Βίγκα από τη θέση του εκλεγμένου Εκπροσώπου των Μειονοτικών Βακουφίων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας. Και τούτο κυρίως διότι είχε καταφέρει μέχρι τώρα να δώσει ουσιαστική υπόσταση στη νεότευκτη θέση που ανέλαβε, επιτυγχάνοντας σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης των δικαίων όλων αδιακρίτως των θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας.
Οι λόγοι που εξανάγκασαν τον κ. Βίγκα στην κίνηση αυτή, που έχουν να κάνουν με την παρέλκυση της διαδικασίας εκδημοκρατισμού και ανανέωσης της διοίκησης των μειονοτικών βακουφίων, είναι απολύτως κατανοητοί και εύλογοι. Ευχόμαστε οι τουρκικές αρχές, έστω και τώρα, να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των μειονοτικών φορέων στην Τουρκία.
Όσον αφορά ειδικότερα την Ίμβρο, η συνεισφορά του κ. Βίγκα στην αναγέννηση της Παιδείας στην ιδιαίτερη πατρίδα μας με το άνοιγμα του δημοτικού σχολείου πέρυσι αλλά και με την προσπάθεια για τη λειτουργία των δύο επιπλέον βαθμίδων (γυμνασίου και λυκείου) στο επόμενο σχολικό έτος, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστική.
Το σύνολο των φορέων και ενεργών μελών της Ομογένειας στην Πόλη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο και σε όλη την υφήλιο γνωρίζει και εκτιμά τον επίπονο αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια, σε βάρος της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής του ζωής.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον κ. Βίγκα και τον καλούμε να εξακολουθήσει απτόητος να προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στην Πολίτικη Ρωμιοσύνη και στην Ίμβρο μας.


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας. 
Η ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, είναι 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2015.