Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΒΙΓΚΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΚΙ για την παραίτηση του Λάκη Βίγκα, εκπροσώπου των μη Μουσουλμανικών Βακουφίων 

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και συνάμα βαθειά λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση παραίτησης του κ. Λάκη Βίγκα, εκλεγμένου εκπροσώπου των μη Μουσουλμανικών Κοινοτικών Ιδρυμάτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων από το 2008 μέχρι σήμερα. 
Ο κ. Λάκης Βίγκας, τέως πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ, ήταν ο πρώτος μειονοτικός που εκλέχτηκε και διετέλεσε μέλος του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου και ανώτατου οργάνου της Γ.Δ.Β. Κατάφερε και ανταπεξήλθε με αξιέπαινους χειρισμούς όλα τα εμπόδια, την καχυποψία και τις προκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του μέχρι σήμερα. Είναι ένας γνήσιος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων και πάλεψε με θάρρος και αυταπάρνηση στο πλευρό κάθε κοινότητας από την Πόλη μέχρι το Αντίαμαν, τη Μερσίνη και την Αντιόχεια κλπ. Σε μια περίοδο με έντονη δραστηριότητα για τις μειονότητες, δεν στάθηκε στην τυπική διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων, οι οποίες απορρέουν από τη θέση του, αλλά έθεσε τον πήχη ψηλά πρωτοπορώντας σε πολλούς τομείς που αφορούν στην ευημερία των μειονοτήτων γενικότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που χαίρει της καθολικής αποδοχής από όλες τις μειονότητες οι οποίες και τον εξέλεξαν για δύο συνεχόμενες φορές στην ίδια θέση το 2008 και το 2011.
Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση παραίτησης είναι απολύτως κατανοητοί και δίκαιοι. Η εκλογική διαδικασία που έχει ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2013 για τα βακούφια μας, με απόφαση της Γ.Δ.Β., αφήνοντας κενό νόμου, είναι κάτι που προκαλεί σε όλους μας αγανάκτηση και απογοήτευση. Οι μειονότητες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το νέο εκλογικό κανονισμό έγκαιρα, παρόλα ταύτα η διαδικασία δεν προχώρησε, προκαλώντας δικαιολογημένη ανησυχία και δυσφορία σε όλους μας για τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά με τα οποία αντιμετωπίζονται οι μειονότητες.  Όλα αυτά εμποδίζουν την εξυγίανση των βακουφικών μας θεμάτων, την έκφραση ελεύθερης βούλησης μας και τη δημοκρατική ομαλότητα.
Το Δ.Σ. του ΣΥΡΚΙ έχοντας και στο παρελθόν εκφράσει την αγανάκτηση του για την αδικαιολόγητη ολιγωρία, στηρίζει τον κ. Λάκη Βίγκα στην απόφαση του που δείχνει την προσήλωσή του στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Έπειτα από διαβούλευση, το Δ.Σ. αποφάσισε, επίσης, να αποστείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας στη Γ.Δ.Β. για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της δημοσίευσης του νέου εκλογικού κανονισμού που παρακολύει την ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών στα ιδρύματά μας.
Επίσης εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λάκη Βίγκα, για τον αγώνα που κατέβαλε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, εργαζόμενος με αυταπάρνηση, εις βάρος τον προσωπικών του ασχολιών και των οικογενειακών καθηκόντων του. 


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας. 
Η ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, είναι 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2015.