Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ανακοίνωση Δράσης για  Κοινωνική Αλληλεγγύη
(5/2/2014)
Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) σε συνεργασία με τα σωματεία – μέλη της, έχει ξεκινήσει την δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να συμπαρασταθεί εμπράκτως στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί πρωτίστως η προσπάθεια αυτή, είναι οι εξής:
- Παροχή οικονομικού βοηθήματος στους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη.
- Συγκέντρωση και διανομή ειδών διατροφής.
- Αντιμετώπιση περιπτώσεων διακοπής ρεύματος, νερού κ.α. αναγκαίων παροχών.
- Υποστήριξη συμπολιτών μας που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Η  Οι.Ομ.Κω. και τα μέλη σωματεία της διαπιστώνουν με μεγάλη ανησυχία, ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης για να ανταπεξέλθουν στα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.
Η Κοινότητα των Κωνσταντινουπολιτών, έχοντας μακρά και πλούσια πείρα, στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν επιτρέπεται να παραμείνει αδιάφορη στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ελλάδας και μεταξύ αυτών οι συμπολίτες μας.
Γι’ αυτό καλούμε όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία και λειτουργία αυτού του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, να επικοινωνήσουν με την συντονιστική γραμματεία του δικτύου (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται παρακάτω).
Η συμβολή στο δίκτυο αλληλεγγύης μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
- Οικονομική συνεισφορά.
- Προσφορά σε είδη διατροφής.
- Εθελοντική εργασία για την διανομή των βοηθημάτων.
- Εθελοντική παροχή υπηρεσιών στον τομέα υγείας.
Η συντονιστική γραμματεία που έχει συσταθεί ήδη καταγράφει τους συμπολίτες μας που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες βιοπορισμού. Γνωρίζουμε ότι η Πολίτικη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια λειτουργεί αποτρεπτικά, σε πολλούς συμπολίτες μας να ζητήσουν κοινωνική βοήθεια. Γι’ αυτό όσοι γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις παρακαλούμε να απευθύνονται στην συντονιστική γραμματεία.
Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας, κάποιοι συμπολίτες μας έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από εμάς. Είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι οι Κωνσταντινουπολίτες μπορούμε να λειτουργήσουμε ως αλληλέγγυα κοινότητα. Γι’ αυτό παρακαλούμε να λάβετε το μήνυμα της ανακοίνωσης αυτής και να συμβάλετε προσωπικά στην αποτελεσματική λειτουργία του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης Κωνσταντινουπολιτών.
Τα στοιχεία επικοινωνίας με την συντονιστική γραμματεία είναι τα εξής:

210 8542036   κα. Εύα Ματζαρίδη

210 8615259  κα. Λένα Αναπνιώτη (πρωινές ώρες)

6937402691   κα. Καίτη Μπάχλα - Πετρακίδου

6974425986   κ. Γρηγόριος Κεσίσογλου

22940 77573  κ. Χρήστος Βρεττόπουλος (19.00-23.00)

6977008922   κ. Νίκος Ουζούνογλου