Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ


 


Στα στιγμιότυπα ο Μηνάς Τσιτσάκος, κατά την τελετή βασιλόπιτας της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος (προ διετίας), όπου τιμήθηκε ο Λάκης Βίγκας, για την προσφορά του στην Ομογένεια της Πόλης. Ο Μηνάς απεικονίζεται ενώ προσφέρει αναμνηστικά στον Λάκη Βίγκα, επίσης μαζί με τον Αρχιερατικό Προϊστάμενο της περιφερείας Βοσπόρου, Σεβ. Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος κ. Γιώργο Παπαλιάρη.

Ο Μηνάς Τσιτσάκος, ήταν από τους πρωτοπόρους της προσπάθειας για επανασύνδεση των εκπατρισμένων Κων/πολιτών με την Κοινότητα της Πόλης. Η τίμηση του κ. Βίγκα, ήταν μία από τις πολλές κινήσεις που έκανε ο Μηνάς Τστσάκος στην κατεύθυνση αυτή. Κάθε χρόνο συστηματικά οργάνωνε τους εκπατρισμένους Μεγαρευμιώτες, για το προσκυνηματικό ταξίδι στην εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Μηνάς Τσιτσάκος από καιρό είχε την επίγνωση ότι χωρίς την σύνδεση των εκπατρισμένων Κωνσταντινουπολιτών με την Ρωμαίϊκη Κοινότητα στην Πόλη, οι Πολίτες της διασποράς απειλούνται άμεσα από την εξαφάνιση δια της αφομοιώσεως στις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό σε όλη την διάρκεια της θητείας του ως προέδρου της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος, έκανε πράξη αυτό που ονομάσαμε στην «Ανατολή» «επανασύνδεση με την Κοινότητα της Πόλης».
ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ.


Γρηγόρης Κεσίσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.