Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ


 
Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Μειονοτικοί Πολίτες - Ισότιμοι Πολίτες» και σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Μοδίου και την Κοινότητα Χαλκηδόνας, οργάνωσε διήμερη συνάντηση με ομογενείς ανεξαρτήτου ηλικίας, κατοίκους της Ασιατικής πλευράς και των νησιών.
Οι συναντήσεις έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή 8 - 9 Φεβρουαρίου, στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μοδίου, με τη συμμετοχή ειδικών εκπαιδευτών. Σκοπός της διήμερης συνάντησης ήταν από κοινού οι ομογενείς να συνομιλήσουν και να προσδιορίσουν κοινούς στόχους και προσδοκίες για την Ρωμέϊκη κοινότητα. 
Παρ’ ό,τι ήταν μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη για πολλούς ομογενείς, διαδικασία, συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός ομογενών, ενώ το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι παριστάμενοι, αναδεικνύει την αναγκαιότητα του διαλόγου στους κόλπους της Ρωμαίϊκης κοινότητας για τον προσδιορισμό της προοπτικής της.
Στις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες απεικονίζονται ενώ παρακολουθούν και συμμετέχουν στην συζήτηση που έγινε κατά την διάρκεια των δύο ημερών. (Φωτογραφίες: Βασίλης Κλημεντάκης)