Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 και προέβη στην εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, άξιου συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, στη Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Η προαγωγή του Μητροπολίτη Εμμανουήλ σε Γέροντα Χαλκηδόνος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Επαρχία μας και τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

Ο Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είναι μία σημαντική προσωπικότητα, που κοσμεί τους εκκλησιαστικούς κύκλους. Ιεράρχης με αξία μόρφωση, προικισμένος με προσόντα και σπάνιες διοικητικές ικανότητες υπηρέτησε τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία επί σειρά ετών σε πολλούς και απαιτητικούς ρόλους και θώκους. Ανέλαβε σπουδαία δράση στην Ευρώπη και εκπροσώπησε επάξια το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχοντας τη διεύθυνση της εκπροσώπησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευθύνη του αμφίδρομου

ακαδημαϊκού διαλόγου με τον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό. Πρόκειται για μια πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα με ιδιαίτερη αγάπη για τα γράμματα και τις τέχνες. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκευτικού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης, Συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Religions for Peace και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης του δράσης χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής το 2010 και Μέγας Διοικητής του Τάγματος της Τιμής στην Ελλάδα το 2011.

Η ιστορική μας Επαρχία ευχόμαστε να ζήσει πάλι στιγμές αντάξιες του ένδοξου παρελθόντος της, της μακραίωνης ιστορίας και της μεγάλης παράδοσής της υπό την καθοδήγηση του Γέροντα κ. Εμμανουήλ.

Σεβασμιότατε Ποιμενάρχη μας,

Ευχόμαστε από καρδιών, να πηδαλιουχήσετε τη νοητήν ναυν της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος εις λιμένας ευειδείς και ασφαλείς.

Πολλά και ευλογημένα τα έτη σας! Ας είναι η ποιμαντορία σας ευκλεής και πολυχρόνιος!

Χαλκηδόνα, 16 Φεβρουαρίου 2021

 

Πρόεδρος Κοινότητας Χαλκηδόνος, καθ.Δρ.Γεώργιος Στεφανόπουλος

Πρόεδρος Προφήτου Ηλιού Σκουτάρεως, Γιάννης Ουζούνογλου

Πρόεδρος Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου, Σάββας Κοτάμ

Πρόεδρος Αγίου Γεωργίου Τσεγκέλκιοϊ, Βίκτωρ Ζάκος

Κοινότητα Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί, Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου

Κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πασάμπαχτσε, Αθανάσιος Αγγελίδης

Κοινότητα Αγίας Παρασκευής Μπέικοζ, Αλέξανδρος Πανταζής

 

 

 

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.

Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 25 Ευρώ.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2021 – 2022, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr

Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

 

 

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.

Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr