Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΟΥ

Στον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ίμβρου (ΕΠΣΙ), στον φορέα που επωμίστηκε την αναγέννηση της ομογενειακής παιδείας στην Ίμβρο, πραγματοποιήθηκε αλλαγή φρουράς στο αξίωμα του Προέδρου, μετά την εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2017.

Μετά από μια επιτυχή και καρποφόρα θητεία ο κ. Παντελής (Λάκης) Βίγκας παρέδωσε την σκυτάλη στον κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο. Ο κ. Βίγκας αν και δεν είναι Ίμβριος, αγκάλιασε το όραμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της κοινότητας των εκπατρισμένων Ιμβρίων, για επαναλειτουργία ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο. Εργάστηκε αθόρυβα για να πραγματοποιηθεί το “θαύμα”, δηλαδή η λειτουργία πρώτα Δημοτικού και στη συνέχεια Γυμνασίου – Λυκείου στην Ίμβρο (και τελευταία νηπιαγωγείου). Από την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων που συγκεκριμένες κρατικές πολιτικές τα είχε μετατρέψει σε ερείπια, την πολιτική και γραφειοκρατική αδειοδότηση των σχολείων μέχρι την επίλυση σειράς λειτουργικών προβλημάτων, ο κ. Βίγκας προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλο το φάσμα της αναγέννησης των ομογενειακών σχολείων στην Ίμβρο. 
Και όπως προείπαμε παρέδωσε την σκυτάλη σε ένα άξιο τέκνο της Ίμβρου, στον εκπαιδευτικό κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στην Ίμβρο από την Αθήνα, για να ενσαρκώσει το όραμα της λειτουργίας ομογενειακών σχολείων στο νησί. Χωρίς τους ελάχιστους αριθμητικά αλλά μέγιστους σε ψυχικά αποθέματα Ιμβρίους, που άλλαξαν την ζωή τους επιστρέφοντας στην Ίμβρο, για να γίνει αληθινό το όνειρο, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για το “θαύμα”.
Με την “αλλαγή φρουράς” ο ΕΠΣΙ εισέρχεται σε μια νέα περίοδο. Από την άλλη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Βίγκας θα συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στη στήριξη των ομογενειακών σχολείων της Ίμβρου, όπως έκανε πολύ πριν ιδρυθεί ο ΕΠΣΙ και χωρίς να έχει κάποια θεσμική ιδιότητα.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΕΠΣΙ.

Γρηγόρης Κεσίσογλου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΟΥ (ΕΠΣΙ) ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ

Τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης και των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 28/10/2017 ημέρα Σάββατο είναι τα ακόλουθα: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την έκθεση πεπραγμένων και τον οικονομικό απολογισμό και απήλλαξε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ επικύρωσε την τροποποίηση του καταστατικού που αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση για την μεταφορά της έδρας του Συλλόγου από την Κωνσταντινούπολη στην Ίμβρο. Στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχθηκαν οι παρακάτω σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν.

Τακτικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
Καμπουρόπουλος Ιωακείμ
Μπαχτσέ Μαρία
Γεωργίου Δημήτριος
Κατάκαλος Γεώργιος
Μπίτση Γεωργία

Αναπληρωματικά Μέλη:
Δαμδά Γραμμενούλα
Κανάκη Καλλιόπη
Ζούνη-Κουτρά Αντιγόνη
Γεωργίου Χρήστος
Μπερμπέρη-Κατάκαλου Παρασκευή

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Τακτικά Μέλη
Βίγκας Λάκης
Μπαξεβάνης Αργύρης
Ζαρμπουζάνης Γεώργιος
Αναπληρωματικά Μέλη
Μπεντέλης Κωνσταντίνος
Μαυριανός Κωνσταντίνος
Γεωργίου Μαρία


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΣΕ ΣΩΜΑ
Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Ιωακείμ Καμπουρόπουλου, τα νεοεκλεγέντα μέλη συνήλθαν σε συνεδρίαση ημέρα Κυριακή 29 Οκτωβρίου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καμπουρόπουλος Ιωακείμ             
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Μπαχτσέ Μαρία
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Γεωργία Μπίτση
ΤΑΜΙΑΣ  Δημήτρης Γεωργίου
ΜΕΛΟΣ  Γεώργιος Κατάκαλος             

                                             
…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr