Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ



Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, 
κ. Ευάγγελος Σέκερης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ομιλία του
Πρέσβεως ε.τ., κ. Αλεξάνδρου Αλεξανδρή, 
υπό τον τίτλο:
«Ο Θυατείρων Γερμανός Στρηνόπουλος (1872-1951): Το πολυδιάστατο εκκλησιαστικό, θεολογικό και διπλωματικό έργο του»
  το Σαββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, εδώ.


ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΗΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γερμανός Στρηνόπουλος υπήρξε κορυφαίος ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέπτυξε πολυσχιδή δράση κατά το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα. Με εξαίρετες σπουδές σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης διατέλεσε σχολάρχης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης για σχεδόν 15 χρόνια. Στη συνέχεια ως Μητροπολίτης Θυατείρων, με έδρα το Λονδίνο, αλλά με δικαιοδοσία στην Μεγάλη Βρετανία, τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη για πολλές δεκαετίες, έθεσε τις βάσεις και πρέπει να θεωρηθεί ο θεμελιωτής του σημερινού ποιμαντορικού, διοικητικού και οργανωτικού συστήματος των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη.

Εκπροσώπησε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στη Διάσκεψη της Λωζάννης το 1922-1923 και ως εκπρόσωπος (Αποκρισσάριος) του Φαναρίου παρά του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας διασφάλισε την στήριξη της Αγγλικανικής Εκκλησίας για τα δίκαια του Οικουμενικού Θεσμού.

Το όνομα του Γερμανού συνδέεται άρρηκτα με την Κίνηση του Οικουμενισμού, της οποίας υπήρξε πρωτοπόρος και πρωτεργάτης. Τεράστια είναι η προσφορά του στην προώθηση των διορθόδοξων και διαχριστιανικών σχέσεων.
Λόγω του πολυπρισματικού του έργου, της σοφής διαποίμανσης των ελληνορθοδόξων της Διασποράς στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, της λεπτής άσκησης εκκλησιαστικής διπλωματίας και του πλούτου των θεολογικών του γνώσεων, ο Θυατείρων Γερμανός έλαβε την προσωνυμία  "Φάρος της Ορθοδοξίας".

…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr