Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας, πληροφόρησαν την Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, ότι έχει έγκριθεί το αίτημα των Ιμβρίων και της Ομογένειας για επαναλειτουργία ελληνόφωνου σχολείου στην Ίμβρο.
Όπως είναι γνωστό, τόσο κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) στον Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας κ. Omer Dincer, όσο και κατά την συνάντηση του Υπουργού με εκπροσώπους των μειονοτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην Πόλη, το θέμα της επαναλειτουργίας ελληνόφωνου σχολείου στην Ίμβρο, είχε τεθεί στον αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης.
Η εξέλιξη αυτή, μετά από τις συναντήσεις του Υπουργού με τους εκπροσώπους της Οι.Ομ.Κω. και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας, επιβεβαιώνει τον θετικό ρόλο αυτών των παρεμβάσεων, αλλά και την στάση της παρούσας τουρκικής κυβέρνησης έναντι των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, που διαφοροποιείται από αυτή των φιλοκεμαλικών κυβερνήσεων. Αναμένουμε η κυβέρνηση Ερντογάν, να επιδείξει την ίδια στάση και στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Να σημειωθεί, ότι τα ελληνόφωνα σχολεία στην Ίμβρο έκλεισαν, στο πλαίσιο του "Προγράμματος Διάλυσης" που ακολούθησαν οι τουρκικές κυβερνήσεις κατά την δεκαετία του 1960, κατά των Ελλήνων κατοίκων της Ίμβρου και Τενέδου. Τα τελευταία χρόνια οι φορείς των Ιμβρίων, διαρκώς έθεταν το αίτημα για επαναλειτουργία ελληνόγλωσσου σχολείου στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.