Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τροποποίηση του καθεστώτος λειτουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, που βρίσκεται στη Βενετία.

Για το θέμα έχουμε γράψει τόσο στο ιστολόγιο, όσο και στην εφημερίδα "Ανατολή". Στο τελευταίο τεύχος μάλιστα, δημοσιεύουμε μια πολύ σημαντική συνέντευξη με την Ακαδημαϊκό κα Χρύσα Μαλτέζου, που επί σειρά ετών διετέλεσε Διευθύντρια του Ινστιτούτου, αφήνοντας στο πέρασμα της ένα μοναδικό έργο τόσο στον επιστημονικό - ερευνητικό τομέα, όσο και σε αυτόν της διάσωσης - διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων της Βενετίας.
Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί κάποια πολύ ενδιαφέροντα και αιχμηρά άρθρα σχετικά με το θέμα του Ινστιτούτου. Χαιρόμαστε επειδή βλέπουμε ότι η άποψη για "άλωση" του Ινστιτούτου από το ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο, με κίνητρο την εξυπηρέτηση των κομματικών μηχανισμών της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν είναι μια "προσωπική εμμονή" αλλά πραγματικότητα που την βλέπουν, όσοι τουλάχιστον δεν φορούν κομματικές παρωπίδες ή ενδεχομένως δεν έχουν πληγεί από τις παθογένειες του "ελλαδισμού".
Πρόκειται για λιγοστές τολμηρές φωνές που αξίζει να διαβαστούν: 

Ελληνικό έγκλημα στη Βενετία (του Απόστολου Δοξιάδη)
http://metarithmisi.liberal.gr/post/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1/
Μία "ντάτσα" για τα δικά μας παιδιά (του Στέφανου Κασιμάτη)
http://www.kathimerini.gr/935794/opinion/epikairothta/politikh/mia-ntatsa-gia-ta-dika-mas-paidia

Γρηγόρης Κεσίσογλου

ΥΓ.: Στη συζήτηση που γίνεται στην Βουλή, ακούστηκε από αρκετούς βουλευτές, ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί διαφέρει "επί τω βελτίω" από το αρχικό νομοσχέδιο. Θα το δούμε σε λίγο...



…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr