Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ “ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ” ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Λουκάς Χριστοδούλου και ο πρώτος εισηγητής κ. Γιώργος Μαυρογορδάτος

Το Συμπόσιο με θέμα Λίγο πριν την 100/ετία: Πώς και γιατί οι ΄Ελληνες υπέστησαν τη μεγαλύτερη Καταστροφή της Ιστορίας τους που οργάνωσε το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας, ολοκληρώθηκε σήμερα, έχοντας καταγράψει πολύ μεγάλη επιτυχία. Μια επιτυχία που οφείλεται τόσο στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που έγιναν, όσο και στην πολύ μεγάλη συμμετοχή απογόνων Μικρασιατών και άλλων.
Οι εισηγήσεις των ερευνητών, πανεπιστημιακών κ.α. ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και θαρραλέες, αφού ίσως για πρώτη φορά σε ένα επιστημονικό συμπόσιο, εθίγησαν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο οι ευθύνες όχι μόνο της μοναρχικής παράταξης αλλά και της βενιζελικής, και του ίδιου του Ελ. Βενιζέλου, στην συντέλεση της μεγαλύτερης εθνικής καταστροφής, που οδήγησε στο ξερίζωμα του Ελληνισμού της Ανατολής.
Η συμμετοχή στο Συμπόσιο, επιστημόνων με μια ποικιλία γνώσεων και προσεγγίσεων στο θέμα, χωρίς τον αποκλεισμό διαφορετικών απόψεων, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του Συμποσίου. Μια επιτυχία που οφείλεται στη Διοίκηση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. υπό την προεδρία του κ. Λουκά Χριστοδούλου, η οποία τόλμησε να ανοίξει την δύσκολη συζήτηση των εθνικών ευθυνών της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Περισσότερα για το Συμπόσιο, στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».


…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr