Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΧΡΕΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟ Β' ΣΧΟΛΑΡΙΟ

Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Εφορεία της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής καί ο Σύλλογος Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Θειοτάτης  Παναγιώτητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου 2017, στις 14:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Η ημερίδα αποσκοπεί στην επισήμανση πτυχών της πατριαρχίας μιας πολυσχιδούς προσωπικότητος όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Άγιος Γεννάδιος Β’ Σχολάριος, ο οποίος υπήρξε και ο ιδρυτής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Ομιλητές θα είναι:
Ο κ. Αραμπατζής Χρήστος, Καθηγητής Πατρολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Η κατά κόσμον δικαίωση και η κατά Χριστόν σωτηρία στα κείμενα του Αγίου Γενναδίου Σχολαρίου"

Η κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκκλησιαστικής Ιστορίας, στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Η ψευδωνυμία ως όργανο θρησκευτικής προπαγάνδας. Γεννάδιος Σχολάριος και τα Πρακτικά της Φερράρας- Φλωρεντίας."

Ο Διάκονος Δρ. STEFAN TOMA, Διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υφηγητής (Habilitand) στην Θεολογική Σχολή του Kiel, Deutschland (Christian-Albrechts Universität), με θέμα: "Η κριτική αποτίμηση της προσωπικότητας και του έργου του Αγίου Γενναδίου Σχολαρίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (π. 1405 - 1472/1473) από την γερμανική ιστοριογραφία".


…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr