Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΤΟΠΩΝΥΜΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Στον Σύλλογο Ιμβρίων στην Αθήνα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 14 Μαρτίου, ο «Τοπωνυμικός Χάρτης της Ίμβρου».

Στην παρουσίαση, την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το ακροατήριο που γέμισε την αίθουσα, τίμησαν: η κυρία Αρίστη Σταθακοπούλου, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έκανε τη δωρεά για την εκτύπωση του Χάρτη, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Ιμβρίων κύριοι: Χρυσόστομος Χριστοφορίδης, Μιχάλης Μαυρόπουλος (Αντιπρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), Μάκης Μπουτάρας, Μιχάλης Συναρέλλης και Κώστας Χριστοφορίδης που ήταν ο ένας εκ των παρουσιαστών καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Καθ’ Ημάς Ανατολής, κ. Σάββας Τσιλένης, ο εκπρόσωπος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης Άρχων κ. Στάθης Γιαννής, η καθηγ. του Πανεπ. Παρισίων κυρία Αικατερίνη Ασδραχά και πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί και συγγραφείς.
Οι παρουσιαστές Γιώργος Ξεινός, Κώστας Χριστοφορίδης και Ξενοφών Τζαβάρας μίλησαν διεξοδικά για τη σημασία, την δημιουργία και τη χρήση του Τοπωνυμικού Χάρτη της Ίμβρου καθώς και την προοπτική εξέλιξης του ηλεκτρονικού υλικού που έχει συσσωρευθεί κατά τη σύνταξή του.