Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΘΑ «ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ» ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε…. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Όπως πληροφορεί το πρακτορείο ειδήσεων REUTERS/STRINGER, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 27 Μαρτίου 2015, θα είναι αφιερωμένη «στον διωγμό των μειονοτήτων», και κυρίως των χριστιανών, στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι απειλούνται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Την σχετική ανακοίνωση έκανε την Δευτέρα 9/3, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, η χώρα του οποίου προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Μάρτιο. Ο Φαμπιούς μεταξύ άλλων είπε:
«Θα είναι μια ευκαιρία να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό αυτών των μειονοτήτων που υφίστανται διωγμούς».
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Φαμπιούς χαρακτήρισε «απόλυτα απαράδεκτα τα όσα γίνονται εναντίον των μειονοτήτων». Και πρόσθεσε: «Το DAIS (το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και οι τρομοκράτες που έχουν συνταχθεί με αυτό επιθυμούν πολύ απλά να εξαλείψουν, να εξοντώσουν, να καρατομήσουν όλους όσους πιστεύουν ότι δεν σκέφτονται όπως εκείνοι».
Στη Συρία περίπου 220 Ασσύριοι χριστιανοί απήχθησαν τον προηγούμενο μήνα από το ΙΚ. Έκτοτε σχεδόν 1.000 οικογένειες Ασσύριων, δηλαδή περίπου 5.000 άνθρωποι, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στις πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κουρδικών ή των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με έναν Ασσύριο αξιωματούχο.
Πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στις 15 Μαρτίου 2011, στην Συρία ζούσαν περίπου 877.000 Ασσύριοι, κυρίως στις βορειοδυτικές επαρχίες. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες κοινότητες που ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμός και όπως λένε οι ίδιοι ομιλούν την Αραμαϊκή, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Είναι άγνωστο πόσοι Χριστιανοί Ασσύριοι έχουν απομείνει στην Συρία σήμερα. Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία έχουν δημιουργηθεί καταυλισμοί Χριστιανών Ασσυρίων προσφύγων και έναν από αυτούς επισκέφτηκε προ ημερών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι οι «Χριστιανικές» δυνάμεις της Δύσης, «δακρύζουν» για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, όταν οι «πολιτικές» τους ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις συμφορές που υφίστανται σήμερα αλλά και γι’ αυτές που έχουν υποστεί επί αιώνες, από το μακρινό παρελθόν των Σταυροφοριών.
Εάν οι Η.Π.Α. και οι λοιπές δυτικές δυνάμεις, δεν υποκινούσαν τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, να ανατρέψουν το καθεστώς Ασάντ, δεν θα καταστρεφόταν μια χώρα όπου οι Χριστιανοί ζούσαν σε συνθήκες ασφάλειας. Το Συριακό καθεστώς, με την πολιτική της ανεξιθρησκείας που ακολουθούσε επί δεκαετίες, θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της Δύσης κατά των φανατικών ισλαμιστικών κινημάτων που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στις μουσουλμανικές χώρες.
Όμως προκειμένου να προωθήσουν τις στρατηγικές τους οι Η.Π.Α. και οι λοιπές αποικιοκρατικές δυτικές δυνάμεις, για μια ακόμη φορά καταστρέφουν τις Χριστιανικές (και όχι μόνο) κοινότητες της Μέσης Ανατολής. Τα ανθρωπόμορφα τέρατα του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους», που με τις διεστραμμένες πρακτικές τους, έχουν επιστρέψει την ανθρωπότητα στην εποχή της βαρβαρότητας, δεν θα «έβγαιναν από τους υπονόμους» όπου ήταν κρυμμένοι, εάν οι προαναφερόμενες δυνάμεις της Δύσης δεν αποσταθεροποιούσαν την Μέση Ανατολή.
Τα σημερινά δεινά των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής θα έπρεπε να προβληματίσουν, όσους εντός των τειχών της Ελλάδας, έχουν ταυτίσει τα συμφέροντα και τις επιλογές τους με αυτές των δυτικών αποικιοκρατικών δυνάμεων. Όταν δηλώνουν με ευκολία «η Ελλάδα ανήκει στην Δύση» ας στρέφουν πρώτα το βλέμμα τους στην δοκιμασία αυτών των ανθρώπων.

Γρηγόρης Κεσίσογλου

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική