Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΛΟΥΚΛΗ


Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
Ανακοίνωση για τις Εξελίξεις στο Ίδρυμα Βαλουκλή

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Οι.Ομ.Κω στη σημερινή του συνεδρίαση του εξέτασε τις πρόσφατες δηλώσεις (5/6/2013) στον τύπο του φερόμενου ως Πρόεδρου του Ιδρύματος Βαλουκλί Δημητρίου Καραγιάννη σχετικά με την παραχώρηση των ακινήτων του Ιδρύματος στην πλατεία Σταυροδρομίου προς το Τουρκικό Κράτος υπό τον όρο ότι αυτό θα αναλάβει τα έξοδα του Νοσοκομείου.

Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη αποτελεί εξαιρετική καταστροφική πράξη για το μείζον ίδρυμα της Ομογένειας που θα επηρεάσει πολύ αρνητικά το μέλλον όλης της Ομογένειας εντός και εκτός της Πόλης.
Κατά παράβαση των νόμων της Τουρκίας ο Δ. Καραγιάννης αρνείται να προβεί σε εκλογές που πρέπει να γίνουν με δημοκρατικές αρχές και την συμμετοχή όλων των μελών της Ομογένειας. Υπενθυμίζουμε στον Δ. Καραγιάννη και τους περί αυτόν  πως θα έπρεπε η αποστολή τους ως  διοίκηση να είναι η διασφάλιση της περιουσίας  του Βαλουκλί, με σεβασμό στην μνήμη των προγόνων μας που την κληροδότησαν για εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών με διαφάνεια και όχι να την διαπραγματεύονται σαν να πρόκειται για προσωπική τους ιδιοκτησία.
Η Οι.Ομ.Κω όντας ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Κοινότητας των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης έχει θέσει υπόψη όλων των αρμοδίων την παρανομία που υφίστανται εδώ και πολύ καιρό στο Βαλουκλί και  ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.