Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«…ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ»…!

Ο μειονοτικός συνδυασμός «Πρώτο βήμα για την ισότητα», ο οποίος υπό την προεδρία της Σιμπέλ Μουσταφάογλου διεκδίκησε την Δημαρχία της Κομοτηνής, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, συγκέντρωσε το 8,4 % των ψήφων, παρ’ ό,τι ο μειονοτικός πληθυσμός είναι το 33 % της εκλογικής περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα αυτό θεωρήθηκε αποτυχία των μηχανισμών που επιδιώκουν την αύξηση της επιρροής του τουρκικού κράτους στην Θράκη.
Μπορεί να απέτυχε ο ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός, όμως εντυπωσίασαν τα διχαστικά και προκλητικά κηρύγματα των ηγετών του.
Ένας εξ αυτών ο Αλή Τσαβούς, που πρόσφατα έγινε αρχηγός του μειονοτικού κόμματος DEB (ιδρυτής ο Σαντίκ Αχμέτ) στις 5 Νοεμβρίου μιλώντας στο χωριό Τυχηρό, μεταξύ άλλων είπε:
"...Είπα στην κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου πως το Τυχηρό είναι πολύ εθνικιστικό χωριό, ένα πολύ τουρκικό χωριό, να αρχίσουμε από εκεί. Διότι αποτελεί το "Τσανάκκαλε" της Δυτικής Θράκης. Όταν μιλάμε για τουρκισμό, στο μυαλό μας έρχεται το Τυχηρό..."
Για όσους δεν γνωρίζουν, «Τσανάκκαλε» στην Τουρκική είναι κάτι ανάλογο με τις «Θερμοπύλες» στα Ελληνικά.
Σε μία άλλη συγκέντρωση, στη συνοικία Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής, ο ίδιος είπε:
"...Μη φοβάσαι κύριε Κοτσάκη, κύριε Πετρίδη. Ελάτε και μιλήστε για τις διακρίσεις σε βάρος των Τούρκων και μερά ξέρει αυτός ο λαός τι θα κάνει. Βλέπουμε στον Δήμο από τους 200 υπαλλήλους, μόνο οι δύο είναι Τούρκοι. Όχι, εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Αν δεν πάρετε 50 - 60 υπαλλήλους, μια μέρα αυτή η δημαρχία θα πέσει στο κεφάλι σας. Προσέξτε σας το λέω από εδώ. Αν δεν πάρετε 50 - 60 Τούρκους υπαλλήλους, αν δεν υπηρετήσετε τις δικές μου γειτονιές, αυτήν τη δημαρχία θα την γκρεμίσουμε στο κεφάλι σας. Εμείς δεν πάμε εκεί για να είμαστε στη σκιά των Ελλήνων. Θα δείτε τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές. Εμείς παραλάβαμε την σημαία του συγχωρεμένου Αχμέτ Σαντίκ.
(…) Οι εχθροί πλέον έχουν φοβηθεί. Ακόμα και ο κύριος Παπανδρέου κάλεσε τους µειονοτικούς βουλευτές και τους ρώτησε «Τι γίνεται στην Δυτική Θράκη;». Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης πλέον θέλει να σηκώσει το κεφάλι του από αυτήν την ταλαίπωρη ζωή. (…) Ως πρόεδρος του κόµµατος «Φιλία-Ισότητα–Ειρήνη», εσείς δεν µπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο πόλης, δεν µπορείτε να γκρεμίσετε σπίτια Τούρκων. Εµείς θα σταθούµε µπροστά στις φαγάνες! Το λέω από εδώ. Να δούµε αυτοί που είναι δίπλα στους Έλληνες, θα µπορέσουν να υψώσουν τη φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο; Εμείς δεν πάμε µετά τις εκλογές να καθόμαστε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά µε το κεφάλι ψηλά πάμε να υπερασπιστούμε τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πάμε να σπάσουμε εκείνο το τραπέζι, να µας φοβούνται».

Ουδέν σχόλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.