Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…»

«…Πλέον πρέπει να σωθούμε από αυτήν τη φτώχεια. Πρέπει να ανοίξουμε δουλειές για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Διότι αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα ! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία! Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας…»
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επικεφαλής του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα», από την ομιλία της στους κατοίκους του συνοικισμού Καλκάντζα της Κομοτηνής.

Η κα Μουσταφάογλου, κατηγόρησε τους τοπικούς άρχοντες της πλειονότητας και την ελληνική πολιτεία, ότι μεροληπτούν σε βάρος της μειονότητας. Αναφερόμενη στις αποζημιώσεις των προ τριετίας πλυμμηροπαθών, είπε: «…Την πρώτη δόση χρηματικής βοήθειας σας την έδωσαν. Την δεύτερη όμως δεν την έδωσαν, γιατί σάς ξέχασαν. Αυτούς λοιπόν που ζούνε στους Ελληνικούς συνοικισμούς γιατί δεν τους ξέχασαν; Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν για να τα πάρετε! Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε πτώχευση. Πλέον δεν μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Μόνο μεταξύ μας μπορεί να υπάρξει όφελος. Αυτό είναι ανάγκη να το αντιληφθούμε. Για να ανοίξουν δουλειές πρέπει να ενώσουμε τα χέρια. Δεν πρέπει να διαιρούμαστε. Εμείς μείναμε 50 χρόνια πίσω. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να σπουδάζουν σε τέτοια σχολεία. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ! Να το καταλάβουν πλέον αυτό…»
Σε μία άλλη αποστροφή της ομιλίας της είπε: «…Κοιτάξτε την κατάσταση των δρόμων! Και οι δρόμοι στις συνοικίες Κίρμαχαλέ και Μάστανλη, έτσι είναι. Ποιο είναι άραγε το έγκλημα μας; Όντας Τούρκοι είμαστε και πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Αν πάτε και δείτε, ποια είναι η κατάσταση στους Ρωσικούς συνοικισμούς; Εσείς κάθε μέρα περνάτε από εκεί. Όλοι κάθονται σε βίλλες. Πάρκα για τα παιδιά, σχολεία, όλα τα έχουν. Εσείς από τον καιρό των Οθωμανών βρίσκεστε εδώ. Σε εσάς γιατί δεν έγιναν αυτά; Αυτοί 10 χρόνια έχουν που ήρθαν. Ότι και αν σας πουν, σε αυτές τις εκλογές οι Τούρκοι θα ψηφίσουν Τούρκους! Και όταν μιλάμε για Τούρκους, όχι τους Τούρκους που περιλαμβάνονται στους Ελληνικούς συνδυασμούς, θα ψηφίσετε τους υποψηφίους του Τουρκικού συνδυασμού.
…Δεν κάνουνε σχολεία για τα παιδιά μας. Κοιτάξτε στη συνοικία Χάρμανλικ δεν υπάρχει ούτε ένα μειονοτικό σχολείο! Μα αν δεν διδάξουμε στα παιδιά μας την θρησκεία τους, τις γιορτές τους, το Καντήλι τους, δέκα χρόνια μετά αυτά τα παιδιά θα μπορούνε να λένε «είμαστε Τούρκοι»; Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουν να το κάνουν…»
Η κα Μουσταφάογλου, ευνοούμενη στο παρελθόν της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, εθεωρείτο από τα στελέχη της μειονότητας με σύγχρονες αντιλήψεις και χωρίς δεσμεύσεις από το τουρκικό προξενείο.
Οι δηλώσεις της που δημοσιεύουμε παραπάνω και με τις οποίες εκφράζει την απογοήτευση της για την Ελλάδα και προτρέπει τους συμπολίτες της να επενδύσουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον, στην Τουρκία, δεν είναι απλά προσβλητικές αλλά εμπρηστικές. Και κάτι παραπάνω.
Προ τριμήνου οι κάτοικοι του συνοικισμού Πος-πος, στον οποίο διαμένουν μουσουλμάνοι Αθίγγανοι, μετά την καταστροφή από άγνωστους δράστες, περίπου είκοσι τάφων στο κοιμητήριο της περιοχής τους, διαδήλωσαν μπροστά στο Τουρκικό προξενείο, ζητώντας την προστασία του Προξένου κ. Σαρνίτς.
Σήμερα η κα Μουσταφάογλου υπόσχεται να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια από την Τουρκία, επειδή η μειονότητα δεν έχει να περιμένει τίποτα «από αυτό το κράτος, αυτή τη κυβέρνηση, αυτό το έθνος».
Αύριο… τι περιμένει την Θράκη;
Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, οι δηλώσεις της κας Μουσταφάογλου θα πρέπει να προβληματίσουν κάθε συνετό πολίτη, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.