Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 Στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί, οι αναγνώστες μας θα διαβάσουν μια είδηση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό. Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε την ελληνορθόδοξη Κοινότητα Χάλκης Πργκηποννήσων, για μια υπόθεση που εμπλέκονται η υπηρεσία ΥΔΑΣ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, νομικοί του Οικ. Πατριαρχείου, παράγοντες της ομογένειας κ.α.. Ενάγων ήταν το Ilmi Musiki Dernegi (Σύλλογος Επιστήμης της Μουσικής), με πρόεδρο έναν Τούρκο που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, και κατά πληροφορίες έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο εν λόγω τουρκικός σύλλογος προσέφυγε στη τουρκική δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση από την Κοινότητα, για παράνομο πλουτισμό λόγω “εμπλουτισμού” του κτιρίου της Αστικής Σχολής, στο πλαίσιο του προγράμματος “Halki Music Center”, που χρηματοδοτήθηκε από την ΥΔΑΣ.
Γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση θα δημοσιεύσουμε εκτενές ρεπορτάζ στο επόμενο τεύχος της «Ανατολής».
Το δικαστήριο επιδίκασε 280.000 Λίρες Τουρκίας και για να εισπράξει το ποσό αυτό - που δεν διαθέτει η Κοινότητα - η προσφεύγουσα πλευρά μπορεί να ζητήσει την κατάσχεση της Αστικής Σχολής Χάλκης!

 Γρηγόρης ΚεσίσογλουΗ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr