Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΩΜΕΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΚΙ)

Στις 22 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η απολογιστική – εκλογική Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΚΙ.
Η νέα διοίκηση που εξελέγη από την Γ. Συνέλευση περιλαμβάνει ορισμένα νέα πρόσωπα αλλά και πολλά από την προηγούμενη διοίκηση.
Ασφαλώς το σημαντικότερο νέο στοιχείο είναι η απόφαση του απερχόμενου προέδρου κ. Παντελή (Λάκη) Βίγκα ν’ αποσυρθεί από την διοίκηση του νεοϊδρυθέντος συνδέσμου.

Στο παρόν σημείωμα δεν είναι στην πρόθεση μας να αξιολογήσουμε την θητεία του προηγούμενου συμβουλίου. Το βέβαιο όμως είναι ότι αφήνει βαριά παρακαταθήκη στους ώμους της νέας διοίκησης η οποία γίνεται ακόμη πιο βαριά με την απουσία του κ. Λάκη Βίγκα.
Συγχαίρουμε την νέα διοίκηση του ΣΥΡΚΙ, τα μέλη της οποίας πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνονται πως η αποστολή του ΣΥΡΚΙ δεν είναι να προωθήσει τους στόχους κάποιου συγκεκριμένου ευαγούς ιδρύματος, αλλά να συντονίσει και να προάγει το σύνολο των ευαγών μας ιδρυμάτων στην Πόλη.
Όπως επίσης ελπίζουμε στην νέα περίοδο να εκλείψουν φαινόμενα έλλειψης συνεννόησης, όπως συνέβη με το γνωστό θέμα του «Κανονισμού Λειτουργίας» των σχολείων μας, για το οποίο όπως γράψαμε σε παλαιότερη ανάρτηση μας, είχε άγνοια η διοίκηση του ΣΥΡΚΙ, με ευθύνη κυρίως των διευθύνσεων των λυκείων μας.
Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει κυρίως το δύσκολο έργο υλοποίησης των σημαντικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΚΙ, οι οποίες παρουσιάστηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2012, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Σε ορισμένες από αυτές αναφερθήκαμε στο ιστολόγιο μας.
Ευχόμαστε καλή και καρποφόρα θητεία στους ομογενείς μας που εξελέγησαν στο Δ.Σ. του ΣΥΡΚΙ. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους, διότι προσβλέπουμε στο ΣΥΡΚΙ, ότι θα είναι ο μοχλός ανασύνταξης της Ομογένειας, αλλά και γέφυρα συνεννόησης και συνεργασίας με τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες και τον φορέα τους, την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Γρηγόρης Κεσίσογλου

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225