Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η "CLASS ACTION" ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Akşam στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Από τις ΗΠΑ αγωγή κατά της Τουρκίας ύψους 400 δις. δολαρίων» γράφει ότι η αμερικανική οργάνωση Class Action κατέθεσε προσφυγή στις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας για αποζημίωση ύψους 400 δις. δολαρίων με το αιτιολογικό ότι αυτοί, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην “ΤΔΒΚ”, δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.
Σύμφωνα με είδηση του AB Haber, στις 19 Οκτωβρίου κατατέθηκε η προσφυγή αυτή εναντίον της Τουρκίας. Σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται: «[...] Το γεγονός ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους οφείλεται στην υφαρπαγή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974. Οι ομαδικοί τάφοι, που ήλθαν στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό, έγιναν αντικείμενο καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα, με την οποία η Τουρκία δεν συνεργάζεται. Δυστυχώς, η Τουρκική Δημοκρατία με την ύπαρξη των Τούρκων στρατιωτών συνεχίζει την οδυνηρή συνεργασία της με την “ΤΔΒΚ”».
Με την προσφυγή που κατατέθηκε ζητείται να πληρωθεί το αντίτιμο των ακινήτων, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περίπου 200.000 πρόσφυγες.