Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2009, στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών η παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του Συνεδρίου "Συνάντηση στην Πόλη, το Παρόν και το Μέλλον" που έγινε το 2006 στην Κωνσταντινούπολη.



Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου κ. Λάκης Βίγκας και ο καθ. κ. Κώστας Γαβρόγλου που επιμελήθηκε την έκδοση των πρακτικών. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Θεμιστοκλής Παχόπουλος.
Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν το ρόλο του Συνεδρίου, στην προσπάθεια ανασύνταξης της Ομογένειας.
Ο κ. Λ. Βίγκας σκιαγράφησε τα βήματα που έγιναν μετά το Συνέδριο, στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και περιέγραψε το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται για τα ομογενειακά ζητήματα.
Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε τις θετικές συγκυρίες που διαμορφώνονται στη Πόλη για την Ομογένεια, όμως εντόπισε κρίσιμα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλη χρονοτριβή. Επίσης αναφέρθηκε και στην στάση της Ελλάδας στα ομογενειακά θέματα.
Ο κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος, στην ομιλία του που καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο, για μία ακόμη φορά εντυπωσίασε για την διαύγεια και την σαφήνεια με την οποία περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ομογένεια. Επίσης αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στις κασσάνδρες που προεξοφλούν το τέλος της Ομογένειας.
Στην παρουσίαση των πρακτικών σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου μετά από πρόσκληση του συντονιστή κ. Θεμιστοκλή Παχόπουλου, ο οποίος στην εισήγηση του κατά την έναρξη, σημείωσε το διαρκές ενδιαφέρον του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την Ομογένεια στην Πόλη.
Ο κ. Λάκης Βίγκας προανήγγειλε την παρουσίαση των πρακτικών στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Νοεμβρίου και διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους έγινε η πρώτη παρουσίαση στο εξωτερικό.
Περισσότερα από τις βαρυσήμαντες εισηγήσεις των ομιλητών στο προσεχές τεύχος της "Ανατολής".


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση