Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΕΜΙΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση των 560 χρόνων από την επανίδρυση της, η Μεγάλη του Γένους Σχολή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους αποφοίτους της ιστορίας της και μία από της σπουδαιότερες προσωπικότητες της Ρωμιοσύνης της οθωμανικής περιόδου.
Πρόκειται για τον λόγιο πρίγκιπα,  τον μουσικό και θεωρητικό της μουσικής, τον ιστορικό, γλωσσολόγο και γεωγράφο,  τον εγκυκλοπαιδιστή πολιτικό και ηγεμόνα, τον άνθρωπο που χαρακτηρίστηκε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι της Ανατολής και σήμερα αποτελεί μείζονα εθνικό ήρωα δύο ευρωπαϊκών κρατών, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, τον πολύ Δημήτρη Κάντεμιρ (1673-1723). 
Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στις 18.00, στην αίθουσα τελετών της Μεγάλης Σχολής και θα ξεκινήσει με ομιλία της καθηγήτριας  του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης (ITÜ) και συγγραφέως κ. Zeynep Sözen για την ζωή και την εποχή του Κάντεμιρ.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του μουσικού του έργου από τον καθηγητή μουσικής κ. Δημήτρη Δημητριάδη,  καθώς και εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων που αναδεικνύουν το μουσικό διάλογο Ανατολής  Δύσης από την εποχή του Κάντεμιρ και εξής

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία έργων του ίδιου και της εποχής του από το «Οργανικό Σύνολο Μουσικοφίλων Πέρα» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Γιώργου Μαρινάκη.

(Από ανάρτηση του κ. Γιάννη Γιγουρτσή στο facebook)

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
Εγγραφείτε συνδρομητής στην "Ανατολή", ενισχύστε την δημόσια έκφραση της Κοινότητας μας. 
Η ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, είναι 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr ή anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2015.