Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


Προ μερικών μηνών, με την ανακίνηση του θέματος εκποίησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, ήλθε στην επικαιρότητα ξανά η Ανταλλάξιμη Περιουσία.
Πρόκειται για την ακίνητη περιουσία, η οποία αν και έπρεπε να αξιοποιηθεί για την αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων, ένα σημαντικό τμήμα αυτής οικειοποιήθηκε αυθαίρετα από το Ελλαδικό κράτος. Τώρα, με την προοπτική «να βγει στο σφυρί», η δημόσια ακίνητη περιουσία, απειλείται άμεσα η εκποίηση και της Ανταλλάξιμης Περιουσίας.
Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) συγκάλεσε σύσκεψη προσφυγικών ομοσπονδιών. Παρακάτω δημοσιεύουμε στην πρόσκληση που απηύθυνε η ΟΠΣΕ για την σύσκεψη αυτή. Στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής» θα δημοσιεύσουμε συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ κ. Αθανάσιο Λαγοδήμο, σχετικά με το θέμα της Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Λαγοδήμος αναφέρεται σε ζητήματα και λεπτομέρειες, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΣΕ ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Προς
1.- Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων    (Π.Ο.Θ.Σ.)
2.- Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  (Π.Ο.Ε.)
3.- Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.)
4.- Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ. ΟΜ. ΚΩ)
5.-Πανθρακική Ομοσπονδία Ν. Ελλάδος (Π.Ο.Ν.Ε.)

Κύριε πρόεδρε,
Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, στην πρώτη συνεδρίαση του και μετά τη συγκρότηση σε σώμα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το θέμα των εξελίξεων στο ΤΑΠΑΠ.
Αποφασίσθηκε να αναλάβει η ΟΠΣΕ την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη τις διοικήσεις όλων των Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν το ελληνικό προσφυγικό στοιχείο, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω συζήτηση τόσο για το ΤΑΠΑΠ, όσο και για άλλα παρεμφερή θέματα που μας απασχολούν.
Η σύσκεψη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 στα γραφεία της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας - Θράκης (Θεοφράστου Σακελλαρίδη 25, περιοχή Ιερού ναού Τριών Ιεραρχών, Βούλγαρη).
Γνωρίζοντας τις προσπάθειες σας για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν το προσφυγικό στοιχείο και τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Αθανάσιος Λαγοδήμος
Η Γενική Γραμματέας Ελπίδα Μπρούμου