Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu - Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Sayın Egemen Bağış ile görüşme

İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu

(OI. OM. KO .)
BASIN BÜLTENİ ( 15 -5-2010)

15 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye Devlet Başkanı ve Başmüzakereci Sayιn Egemen Bağış ile yaptıkları görüşmeden sonra, İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu Yönetim Kurulu temsilcileri, Türkiye hükümetinin İstanbul Rumlarına karşı tutumunun olumlu bir şekilde değiştiğini ifade etti.

Aynı zamanda, Sayın Bakan Egemen Bağış’a, gösterilen müspet yaklaşımın devamlı olmasının ve Türkiye’de yaşayan Rum azınlığının karşılaştığı önemli sorunların çözümünün beklentisinde olduklarını ve bu konuda kaydedilecek olan her türlü olumlu gelişmenin İstanbul’dan göç eden Rumlara güven sağlayacağını vurguladılar.
Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’dan göç eden Rumlara yaptığı geri dönme çağrısının samimi ve ciddi olarak algılanması için somut tedbirlerin alınması gerektiğini, meslek faaliyetlerinin desteklenmesi ve geçmişte yaşam ve ev düzenlemelerinde var olmayan güvencenin verilmesi gerekli olduğunu kaydettiler.
Bunların yanısıra sayın Bakana, Türkiye’de ekonomi faaliyet gösteren Yunan uyruklu kişilerin çocuklarının Rum azınlık okullarında eğitim görebilmeleri ve Yunan uyrukluların miras haklarındaki kısıtlamalarının kaldırılması konusu da iletildi.
Sayın Bakan Egemen Bağış bu sorunları büyük derecede bildiğini, Hükümetin bu sorunları çözmek doğrultusunda siyasi iradeye sahip olduğunu ve Federasyon’un (Oı.Om.Ko.) temsilcileriyle yakın temasta bulunmak gereğini ifade etti.
Federasyon (Oı.Om.Ko.) temsilcileri Sayın Bakan E.Bağış’la olan görüşmelerininden sonra Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile kısa süreli görüşmede bulundu.
Başbakan’a İstanbul’dan göç eden Rumların talepleri kısaca iletildi ve Hükümetin , Türkiye’de İnsan ve Azınlık Hakları konusunda ve Rum Azınlığa gösterdiği yaklaşımın Oı.Om.Ko. tarafından yakından izlendiği ve bundan dolayı duyulan memnuniyet ifade edildi.