Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΝΑΤΟΛΗ" (τ.78)

Υποθέσεις για τις ακίνητες περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και Τενέδου, έρχονται διαρκώς στην επικαιρότητα. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει με κάποια αγγελία δικαστηρίου στον τουρκικό τύπο, όπου αναζητούνται οι ιδιοκτήτες κάποιου ακινήτου.


Προ ημερών δημοσιεύτηκαν στον Τουρκικό τύπο το ονόματα των ομογενών:
YANI KOZMETAS, KIMON KOZMETOS, ELENI ISAKIDIS, YANI KRITIKOS
Τα παραπάνω πρόσωπα αναζητούνται από το Ειρηνοδικείο Πριγκηποννήσων να παρουσιαστούν εντός έξη μηνών ενώπιον του, για την δίκη κήρυξης ή μη της αφάνειας τους. Η υπόθεση αφορά ακίνητο που βρίσκεται στην Χάλκη Πριγκηποννήσων, στο οποίο οι αναζητούμενοι ομογενείς κατέχουν το ¼. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι διεκδικητές του ακινήτου να προσέλθουν στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 28/04/2010.
Για μία παρόμοια υπόθεση, σύμφωνα με άλλη αγγελία αναζητούνται οι ELENI VE YUVAN USTABASOGLU.
Επίσης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρετε ότι τα παρακάτω άτομα από την Τένεδο θα πρέπει να εμφανισθούν στις αρχές για να μην περάσει η περιουσία τους στο Δημόσιο.
Η πρώτη δίκη: ANDON KARAKAZIK (YA DA KARASAKIZ) Αντώνης ΚΑΡΑΚΑΖΙΚ ή ΚΑΡΑΣΑΖΙΚ
Η δεύτερη δίκη: DESPİNA, KALYOP, İSPİRO, KATERİNA, VASİLİSA, ARDOKSİ, ALEKSANDIRA, ELİ, NİKOLA, MARİ VE ANA Δέσποινα, Καλλιόπη, Κατερίνα, Βασίλισσα, Αρδώξη, Αλεξάνδρα, Έλη, Νικόλαος, Μαρία και Άννα (δεν σημειώνετε επώνυμο)
Η τρίτη δίκη: YORGO HRİSTODULO Γεώργιος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί κινήσεις Τούρκων πολιτών, που προσπαθούν να προστατεύσουν παραδοσιακές συνοικίες της Πόλης, από την εκμετάλλευση μεγάλων οικοδομικών επιχειρήσεων και άλλων οικονομικών συμφερόντων, που προωθούν την «ανάπλαση» αυτών των περιοχών. Η κίνηση πολιτών που διαμένει στην συνοικία Τσουκούρ του Ταρλάμπασι, αναζητεί ομογενείς των οποίων τα ακίνητα επίκειται να κατασχεθούν για να κατεδαφιστούν με σκοπό την ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Αυτοί είναι οι:
1. Hristostomos Emilyos Kostantinidis ( Ada No. 362 / Parcel 32)
2. Solon Lamridinis ( Ada No. 361 / Parcel 23)
3. Elisavet Alahc Kostaki ( Ada No. 361 / Parcel 30)
4. Eleni Ksantos Spiridon ( Ada No. 362 / Parcel 40)
Το πρώτο όνομα είναι του μακαριστού Μητροπολίτου Εφέσου Χρυσόστομου και το ακίνητο δεν αποκλείεται να ανήκει στην κατηγορία των κοινοτικών ακινήτων, που λόγω κρατικών απαγορεύσεων εγγράφονταν στο όνομα κάποιου ιεράρχη, για να μην δημευθούν από το κράτος.