Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ




Όπως ανακοίνωσε ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι της διάρρηξης στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, την 16η Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νομάρχης «…Οι διαρρήκτες της οικίας του Ρωμηού Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίου, μετά από έρευνες που διεξήγαγαν μονάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πόλης, συνελήφθηκαν επ’ αυτοφώρω στη διάρκεια διάρρηξης βίλας στην συνοικία Δράγος Καρταλιμής. Κατά την συμπλοκή με τους διαρρήκτες συνελήφθηκαν 4 άτομα, 1 εκ των οποίων τραυματίας. Στην σωματική έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή των ατόμων 2 πυροβόλα όπλα. Συνεχίζεται η πολύπλευρη ανάκριση για το συμβάν».
Η ανακοίνωση του Νομάρχη δημοσιεύτηκε από μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sozcu, πριν την ανακοίνωση του Νομάρχη, δημοσίευσε την είδηση αναφέροντας ότι η Ασφάλεια είχε εντοπίσει τους υπόπτους της διάρρηξης της Πατριαρχικής οικίας από τις κάμερες ασφαλείας και τους έθεσε υπό παρακολούθηση.
Το δημοσίευμα στη συνέχεια αναφέρει: «…Μετά από παρακολούθηση οι ύποπτοι έγιναν αντιληπτοί κατά την απόπειρα τους να διαρρήξουν κατοικία στη περιοχή Μάλτεπε. Οι ύποπτοι δεν ανταποκρίθηκαν στην προειδοποίηση της αστυνομίας να σταματήσουν και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι τρεις ύποπτοι που συγκρούστηκαν με το όχημα της αστυνομίας συνελήφθηκαν τραυματισμένοι, ενώ ένας ύποπτος διέφυγε. Μετά από λίγο ο ύποπτος συνελήφθηκε αφού πυροβολήθηκε στο πόδι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και οι έρευνες συνεχίζονται».

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Όπως φαίνεται μεταξύ της ανακοίνωσης του Νομάρχη και το προγενέστερο δημοσίευμα υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές, ως προς την περιοχή και τον τρόπο που συνελήφθηκαν οι ύποπτοι. Μπορεί το γεγονός αυτό να οφείλεται σε εσφαλμένη αρχική πληροφόρηση του δημοσιογράφου που μετέδωσε την είδηση ή σε κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε.
Όμως προκαλεί εντύπωση ότι εξέδωσε ανακοίνωση ο Νομάρχης της Πόλης. Γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον των αρχών για το συμβάν της διάρρηξης στην οικία του Πατριάρχη.
Το ενδιαφέρον αυτό δεν καθησυχάζει καθόλου την ανησυχία για το κενό ασφάλειας που υπάρχει στην προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως αποκάλυψε η διάρρηξη. Αντιθέτως η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι οι διαρρήκτες ήταν ένοπλοι!
Άλλωστε παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά πως κατάφεραν οι διαρρήκτες και παραβίασαν την οικία του Πατριάρχη, σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη περιοχή των Θεραπειών Βοσπόρου, που φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι και η περιοχή θεωρείται από τις καλά φυλασσόμενες από την αστυνομία, καθότι εκεί βρίσκεται και κατοικία που χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της χώρας.
Η είδηση της σύλληψης δημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, ενώ στην Ελλάδα την μετέδωσε πρώτη η ανταποκρίτρια του «Έθνους» στην Πόλη, Μαρία Ζαχαράκη.

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη, έγινε γνωστή εξ αρχής στον στενό κύκλο του Παναγιότατου. Ο κύκλος αυτός διατήρησε πολύ χαμηλούς τόνους και ουσιαστικά αποσιώπησε το γεγονός, κατά πάσα πιθανότητα για να εκτιμήσει πρώτα την «φύση» της διάρρηξης. Μιας και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί περίεργες διαρρήξεις σε οικίες και γραφεία διακεκριμένων ομογενών.
Επίσης πολύ πιθανόν με την αποσιώπηση του γεγονότος να δόθηκε χρόνος στην αστυνομία για να προχωρήσει στις έρευνες της, καθότι φαίνεται ότι εξ αρχής είχε στοιχεία για τους δράστες της διάρρηξης.
Επίσης η διάρρηξη ήταν γνωστή και στις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας. Και γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση ότι δεν σημειώθηκε καμία κίνηση από το Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας που να εκφράζει την ανησυχία ή τον προβληματισμό για την ασφάλεια του Παναγιότατου. Ούτε βέβαια διέρρευσε τίποτα από το περιβάλλον των διπλωματικών αρχών προς δημοσιογράφους, σχετικά με την διάρρηξη.
Έτσι σαν «να συνωμότησε το σύμπαν» για να γνωστοποιήσουμε πρώτοι την είδηση της διάρρηξης από το ιστολόγιο της «Ανατολής» (anatoliblog.blogspot) και στην συνέχεια να αναδημοσιευτεί από πολλά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, με αναφορά ως πηγή την «ομογενειακή εφημερίδα Ανατολή».
Την επομένη και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση χρησιμοποιώντας όμοιες διατυπώσεις, σαν να διοχετεύτηκε από μία συγκεκριμένη (κρατική;) πηγή.
Έτσι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο στην εποχή μας να μην δει το φως της δημοσιότητας ένα συμβάν όπως αυτό της διάρρηξης στην Πατριαρχική οικία.
Και η δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος ήταν αναγκαίο για να επισημανθούν και να αναδειχθούν τα κενά ασφαλείας στην προστασία του ιδίου και του ιδιωτικού χώρου, μιας παγκοσμίου βεληνεκούς προσωπικότητας, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Γρηγόρης Κεσίσογλου



…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr