Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία κάποιων αποφασισμένων Κωνσταντινουπολιτών, με προεξάρχοντα τον κ. Νίκο Μιχαηλίδη (Γκρούνμπεργκ), φτάνει σε αίσιο τέλος. Αναφερόμαστε στην ανέγερση «Μνημείου Πεσόντων Κωνσταντινουπολιτών Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» που θα εγκαινιαστεί στο Πάρκο Φλοίσβου Παλ. Φαλήρου, στις 3 Νοεμβρίου 2019, Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.


Με το μνημείο αυτό θα αποδοθεί αιώνια τιμή στους πολυάριθμους Κωνσταντινουπολίτες που πολέμησαν για την Ελλάδα ενάντια στον Ιταλικό φασισμό και Γερμανικό ναζισμό.
Πολλοί Κωνστσντινουπολίτες έφυγαν από την Πόλη, μόλις κηρύχτηκε ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος, για να βρεθούν στο μέτωπο, αρκετοί δε εξ αυτών κατατάχθηκαν ως εθελοντές. Μετά την παράδοση της Ελλάδας οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη Πόλη, με την τραγικότερη περίπτωση αυτών που θάφτηκαν στα νερά του Αιγαίου, όταν το πλοίο που τους μετέφερε βυθίστηκε από Γερμανικά πολεμικά.
Για όλους αυτούς τους επώνυμους ή ανώνυμους Κωνσταντινουπολίτες το Μνημείο θα είναι ένα σύμβολο μνήμης και απόδοσης αιώνιας τιμής. Βέβαια δεν πρέπει να μάς διαφύγει ότι το μνημείο ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες Κωνσταντινουπολιτών, και όχι της πολιτείας όπως όφειλε.
Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.




…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr