Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΧΟΛΗ
Όπως είναι γνωστό, μετά από πρωτοβουλία του διακεκριμένου ομογενούς κ. Λάκη Βίγκα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TURKCELL ενέκρινε την χορηγία ενός σημαντικού ποσού, με σκοπό την συντήρηση και αποκατάσταση της εξωτερικής όψης της Ζαππείου Σχολής στη Κωνσταντινούπολη.

Η επιβλητική εξωτερική όψη της Σχολής παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα  φθοράς, συνέπεια των οποίων ήταν η αποκόλληση και πτώση λίθων. Επίσης και η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου παρουσίαζε μια πολύ κακή εικόνα, από τις συνέπειες των περιβαλλοντικών ρύπων.
Να σημειωθεί ότι για τα έργα συντήρησης η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση τους, συνεργάστηκε με τον Αν. Καθ. ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνο Καραδήμα, ο οποίος με 6 εθελόντριες της Οι.Ομ.Κω. πριν από 4 χρόνια είχαν κάνει την ψηφιακή αποτύπωση του κτιρίου, η οποία είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε εργασία συντήρησης.
Τα έργα καθαρισμού ήδη ξεκίνησαν, μετά την τοποθέτηση σκαλωσιάς σε όλη την έκταση της πρόσοψης. Όμως με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα. Όπως πληροφορούμαστε η Διεύθυνση του Αρμενικού Λυκείου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ζάππειο, διαμαρτυρήθηκε για την μέθοδο της αμμοβολής που εφαρμόζεται για τον καθαρισμό. Η διαμαρτυρία αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών που μπορεί να προκληθούν από την χρήση αυτής της μεθόδου, λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων που εκλύονται.
Για την εξέλιξη αυτής της διαμαρτυρίας και σχετικά με τα έργα συντήρησης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr