Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΑΛΟΥΚΛΗ



Προ ημερών η διοίκηση του ιδρύματος «Νοσοκομεία Βαλουκλή» εξέδωσε μια ανακοίνωση, η οποία αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά, αποτελεί απάντηση σε άρθρο της «Ανατολής».
Συγκεκριμένα απαντά στο άρθρο με τίτλο «Αναλγησία προς καρκινοπαθή ομογενή» που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της «Ανατολής».

Το θέμα που ανέδειξε μόνο η «Ανατολή» αφορά άπορη καρκινοπαθή ομογενή, που δεν την χειρούργησαν στο ομογενειακό Νοσοκομείο Βαλουκλή και η ασθενής  εξαναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα, παρ’ ό,τι δεν είχε ούτε στέγη να μείνει.
Παρά την φροντίδα που έτυχε από τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαο Ουζούνογλου και της χειρουργικής επέμβασης που της έγινε, η ομογενής απεβίωσε. Ενδέχεται η υγεία της να επιδεινώθηκε ραγδαία εξ αιτίας και της ταλαιπωρίας που υπέστη στη Πόλη.
Όσα χρόνια εκδίδεται η «Ανατολή» ακολουθούμε την αρχή να δημοσιεύουμε τα αληθινά γεγονότα, να μην παραπλανούμε τους αναγνώστες με ψευδείς ειδήσεις, να μην διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα για να εξυπηρετήσουμε κάποιο σκοπό. Έχουμε βέβαια το δικαίωμα της γνώμης για πράξεις, συμπεριφορές, παραλείψεις, πρακτικές. Όπως το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι αναγνώστες μας.
Αυτή την βασική αρχή ακολουθήσαμε και στη περίπτωση που αφορά την αείμνηστη ομογενή. Η ανακοίνωση της διοίκησης των Νοσοκομείων Βαλουκλή, κάνει λόγο για «γραφόμενα (…) που περιέχουν ανακρίβειες και συκοφαντίες».
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί εάν αφορούν το δημοσίευμα μας, είναι απαράδεκτοι και απορριπτέοι.
Στο δημοσίευμα μας γράψαμε: «…Η ομογενής όταν επιδεινώθηκε το πρόβλημα της υγείας της εισήχθηκε στο Νοσοκομείο Βαλουκλή. Κατά την εκδοχή της ομογενούς, ιατρός του ιδρύματος προσφέρθηκε να την χειρουργήσει χωρίς αμοιβή, όμως το Νοσοκομείο ζήτησε την κάλυψη των νοσηλίων της από το Γεν. Προξενείο. Η «αρωγή» των προξενικών αρχών περιορίστηκε στην έκδοση ενός ταξιδιωτικού εγγράφου μιας χρήσης, καθότι είχε λήξει το διαβατήριο της ομογενούς, προκειμένου να φύγει από την Πόλη».
Αυτές οι πληροφορίες δόθηκαν από την αείμνηστη τόσο σε συγγενικό της πρόσωπο στη Πόλη, όσο και σε συγγενικό της πρόσωπο στην Αθήνα, αλλά και στον κ. Ν. Ουζούνογλου.
Να σημειωθεί ότι όσο διάστημα νοσηλεύτηκε η ομογενής στο Νοσοκ. Βαλουκλή, δεν την επισκέφτηκε κανένας ομογενής από την διοίκηση ή την διεύθυνση του νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση των Νοσοκ. Βαλουκλή αποδέχεται την ανάμειξη στην υπόθεση του Γεν. Προξενείου, αφού όπως γράφει: «Η εν λόγω ασθενής προσήλθε στο Νοσοκομείο κατόπιν συστάσεως του ελληνικού προξενείου στη Πόλη…».
Όπως γνωρίζουμε εκπρόσωπος του Γεν. Προξενείου συναντήθηκε μερικές φορές με την ελληνικής ιθαγένειας ομογενή. Όπως αντιλήφθηκε η ομογενής, στις συναντήσεις αυτές την προέτρεψαν να φύγει από την Πόλη.
Η λαλίστατη διοίκηση του νοσοκομείου μήπως μπορεί να πει κάτι παραπάνω ποια ήταν η εμπλοκή του Γεν. Προξενείου στην υπόθεση; Μπορεί να διευκρινίσει τι σημαίνει αυτό που είπε ο τούρκος χειρουργός στην ομογενή, ό,τι θα την χειρουργήσει χωρίς αμοιβή, αλλά περιμένουν το «οκ» του Προξενείου;
Πάντως η ασθενής κατάλαβε ότι το Νοσοκομείο ζήτησε την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας από το Προξενείο, αλλά εν τέλει αυτό δεν ανταποκρίθηκε.
Η ανακοίνωση του Νοσοκ. Βαλουκλή γράφει: «Όταν πλησίασε η μέρα της εγχείρησης, η ασθενής αρνήθηκε δριμύτατα την επέμβαση, λέγοντας ότι θέλει να εγχειρισθεί στην Ελλάδα. Καθώς δεν είχε παρουσιαστεί μέχρι τότε κάποιος συγγενής για να μεσολαβήσει, η εγχείρηση δεν έγινε…». Και παρακάτω συμπληρώνει «Η ανεψιά της ασθενούς, η οποία την είχε συνοδεύσει κατά την έξοδο της στην κηδεία (σ.σ. του συζύγου της), δηλώνει ότι δεν υπήρξαν παράπονα σχετικά με το Ίδρυμα…».
Ο ισχυρισμός ότι «η ασθενής αρνήθηκε δριμύτατα την επέμβαση λέγοντας ότι θέλει να εγχειριστεί στην Ελλάδα», αποτελεί το λιγότερο προσβολή στη μνήμη της ομογενούς. Πώς είναι δυνατό ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας, να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα δεν έχει που να μείνει, δεν έχει ασφάλιση δεν έχει καν ΑΜΚΑ, δεν έχει λεφτά για το εισιτήριο του ταξιδιού, δεν έχει καν κάποιον να την υποδεχθεί στο αεροδρόμιο και να την τακτοποιήσει κάπου για την διαμονή της, να είναι σε εμπύρετη κατάσταση και να θέλει να φύγει για το άγνωστο;
Επίσης ο ισχυρισμός ότι δεν «είχε παρουσιαστεί μέχρι τότε κάποιος συγγενής» καταρρίπτεται από την ίδια την ανακοίνωση λίγες γραμμές πιο κάτω που αναφέρεται στην «ανεψιά της ασθενούς, η οποία την είχε συνοδεύσει κατά την έξοδο της στην κηδεία (σ.σ. του συζύγου της)». Τώρα που και σε ποιόν δήλωσε η ανεψιά ότι δεν έχει παράπονα σχετικά με το Ίδρυμα, δεν το γνωρίζουμε καθότι σε εμάς μόνο παράπονα έφτασαν.
Η ανακοίνωση αναφέρεται και στο θέμα της πληρωμής. Η ομογενής για το διάστημα της θεραπείας της στο ίδρυμα, είναι γεγονός ότι δεν πλήρωσε. Όμως και από την ανακοίνωση της διοίκησης προκύπτει ότι δεν είναι πάγια πρακτική άποροι ομογενής να νοσηλεύονται και να χειρουργούνται χωρίς αμοιβή. Η ανακοίνωση γράφει: «Η όλη παραμονή και θεραπεία έγιναν εντελώς δωρεάν και δεν υπήρξε ποτέ θέμα πληρωμής.. Αυτό γίνεται συχνά στο Νοσοκομείο, όπου και κατ’ αυτάς υπάρχει μια περίπτωση με τον ασθενή να έχει εγχειριστεί την περασμένη εβδομάδα».
Θα περιμέναμε από την διοίκηση να δηλώσει ποια είναι το κριτήρια για το αν θα πληρώσει ή όχι ένας ομογενής για την νοσηλεία και εγχείριση του στα Νοσοκομεία Βαλουκλή.
Όσο για τις νουθεσίες της διοίκησης για «όποιον ενδιαφέρεται ειλικρινά για τα προβλήματα του Ιδρύματος…» εμείς θα τους ρωτήσουμε πότε θα παραδώσουν την διοίκηση που κατέχουν αυθαίρετα, αφού έχουν να κάνουν εκλογές από το 1991; Τι έχουν να πουν για τις φήμες ότι κληρονομιά της σκοτεινής εποχής Καραγιάννη είναι η κατάργηση των βακουφικών εκλογών. Και επιτέλους πότε η Ομογένεια θα πληροφορηθεί ενδελεχώς για την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος και τον τρόπο αξιοποίησης της.

Γρηγόρης Κεσίσογλου



Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr