Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΚΙ



Η «Ανατολή» μέσα από τις σελίδες της διαρκώς προβάλει τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνορθόδοξη – Ρωμαίικη Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Όμως σήμερα που η Πολίτικη Ομογένεια βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, όπου η επιβίωση της είναι αμφίβολη λόγω δημογραφικής συρρίκνωσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία να καθοριστεί η «οδός διαφυγής» από το μοιραίο, νοιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε μια κίνηση με μεγαλύτερη βαρύτητα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού μας.
Πραγματοποιήσαμε συνέντευξη εφ’ όλων των θεμάτων της Ρωμαίικης Κοινότητας, με την Διοίκηση του φορέα που σήμερα έχει επωμιστεί το ρόλο της λαϊκής ηγεσίας της Πολίτικης ομογένειας, τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).
Εάν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη συνέντευξη αυτής της έκτασης που γίνεται με το ΣΥΡΚΙ στα χρόνια της λειτουργίας του. Και διαβάζοντας όσα με ειλικρίνεια και θάρρος δήλωσαν τα μέλη της Διοίκησης, ο αναγνώστης θα κατανοήσει καλύτερα την έκταση και την φύση των προβλημάτων της Ομογένειας.
Όσο και αν ο ΣΥΡΚΙ δέχεται ισχυρές αμφισβητήσεις μέσα από τους κόλπους της Κοινότητας, δεν παύει να είναι ο μόνος υπάρχων λαϊκός φορέας στον οποίο προσφεύγουν όσοι επιζητούν την «νομιμότητα» και την «κοινοτική αποδοχή».
Ο ΣΥΡΚΙ είναι ο φορέας χάρη στον οποίο τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε ελπιδοφόρες κινήσεις συντονισμού των Ρωμαίικων κοινοτήτων της Πόλης, σε μια σειρά θεμάτων.
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΚΙ είναι ο φορέας, ο οποίος εάν δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, θα έπρεπε οπωσδήποτε να δημιουργηθεί άμεσα.
Επειδή η έκταση της συνέντευξη ήταν τέτοια, που δεν μπορούσε να δημοσιευτεί σε μία φορά, την χωρίσαμε σε θεματικές ενότητες και θα τη δημοσιεύσουμε τμηματικά. Είναι βέβαιο ότι κάθε τμήμα της θα προκαλέσει συζητήσεις, ενδεχομένως σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Αφού ήδη πριν τη δημοσίευση της καταγράψαμε αντιδράσεις και παρεμβάσεις, από πρόσωπα εκτός Διοίκησης του ΣΥΡΚΙ.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες οι Αντώνης Παριζιάνος / Πρόεδρος, Γεώργιος Παπαλιάρης / Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Κυρατζόπουλος / Ταμίας, Πέτρος Μπαζγκάρλο / Βοηθ. Γεν. Γραμματέας, Στράτος Δολτσινιάδης / Μέλος, Λουκία Κωτάμ / Μέλος, Διαμαντής Κομβόπουλος / Μέλος, Ιωάννης Κουρτέσογλου / Μέλος.
Επίσης μέλη της Διοίκησης που δεν ήταν παρόντες στη συνέντευξη είναι οι: π. Δημήτριος Μαγιόγλου / Γεν. Γραμματέας, Μιχάλης Πουσκιούλογλου / Μέλος, Βασιλική Παπαθανασίου / Μέλος.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΣΥΡΚΙ, στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου, από τον υπογράφοντα.

Γρηγόρης Κεσίσογλου


(Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στο υπό έκδοση τεύχος της «Ανατολής»)




Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr