Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Στιγμιότυπο από την ιδρυτική συνέλευση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2018, σε αίθουσα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου, η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου ουπολίτες που θα αναλάμβαναν την ίδρυση του συλλόγοΗ Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου.
Η συνέλευση ψήφισε την ίδρυση και το καταστατικό του πρώτου συλλόγου των ολιγάριθμων Κωνσταντινουπολιτών που έχουν εγκατασταθεί στη Μεγ. Βρετανία.

Αυτή η αίσια κατάληξη ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συστηματικής δουλειάς του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) και ιδιαίτερα του Γεν. Γραμματέα της κ. Νίκου Αναγνωστόπουλου. Την περίοδο της προετοιμασίας έπρεπε να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες, για να εντοπιστούν και να κινητοποιηθούν οι Κωνσταντινουπολίτες
που θα αναλάμβαναν την ίδρυση του συλλόγου.

Η Οι.Ομ.Κω. δίνει ιδιαίτερη σημασία και γι’ αυτό καταβάλλει διαρκή προσπάθεια, για την ίδρυση Κωνσταντινουπολίτικων συλλόγων, σε χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “κέντρα αποφάσεων” στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Επίσης η ίδρυση συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών, σε χώρες όπου υπάρχει έστω μια μικρή κοινότητα, είναι αναγκαία, διότι σε αυτές παρατηρείται εντονότερη και ταχύτερη αφομοίωση της νέας γενιάς, σε σχέση με τις κοινότητες των Πολιτών στη Τουρκία και την Ελλάδα.
Το πολύ ευχάριστο είναι ότι τόσο στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε από την ιδρυτική Συνέλευση, περιλαμβάνονται αρκετοί νέοι Κωνσταντινουπολίτες.
Στην ιδρυτική Συνέλευση συμμετείχαν 25 Κωνσταντινουπολίτες. Από αυτούς οι 22 ήταν κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι και τελικά υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη.
Μετά απο μια σύντομη εναρκτήρια ομιλία του κ. Πάνου Αναγνωστόπουλου, έγινε η ανάγνωση, συζήτηση και αποδοχή των άρθρων του Καταστατικού. Επίσης αποφασίστηκε η ετήσια συνδρομή και στη συνέχεια διεξήχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης Διοίκησης.

Τα μέλη που εκλέχτηκαν και οι ψήφοι που πήραν είναι:
Αναγνωστόπουλος Πάνος: 20
Ηλιάδης Φοίβος: 19
Κριμήτσου Αικατερίνη: 19
Χριστίδου Μαρία: 17 
Καλαμάρης Γεώργιος: 11

Επιλαχόντες:
Παρθένογλου Χρήστος: 7
Χαραλάμπους Ελένη: 7

Τα εκλεγέντα μέλη, βάσει του καταστατικού, θα πρέπει να συνέλθουν εντός ενός μηνός, για να συγκροτηθούν σε σώμα.
Στο νεοιδρυθέντα Συλλογο, θα μπορούν να εγγραφούν επίσης Ίμβριοι και Τενέδιοι. 

Γρηγόρης Κεσίσογλου




Στιγμιότυπα από την ιδρυτική συνέλευση

Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2018 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr