Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ «ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Η Europa Nostra, ο κορυφαίος Ευρωπαϊκός θεσμός στην διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, βράβευσε το έργο αποκατάστασης του «Ζωγραφείου Παρθεναγωγείου».


Πρόκειται για το μοναδικό βραβείο που δόθηκε σε χώρα (Τουρκία) που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα EU Creative Europe.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την 22α Ιουνίου 2018, στο Βερολίνο. Σε αυτήν εκτός από τον αρχιτέκτονα Μεχμέτ Αλπέρ που πραγματοποίησε την αναπαλαίωση του «Ζωγραφείου Παρθεναγωγείου», παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι της Europa Nostra Τουρκίας και ο κ. Παντελής (Λάκης) Βίγκας, πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου, στην οποία ανήκει το ιστορικό κτίριο.
Λεπτομέρειες από την τελετή βράβευσης και τη σημασία του βραβείου για την ομογενειακή κοινοτική περιουσία, στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».

Οι φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης: Επάνω, από την προβολή και παρουσίαση του Ζωγραφείου Παρθεναγωγείου κατά την τελετή και η ομάδα του Ζωγραφείου Παρθεναγωγείου που βραβεύτηκε. Κάτω, από την στιγμή βράβευσης του αρχιτέκτονα Αλπέρ, το μέγαρο στο Βερολίνο που έγινε η τελετή, ο κ. Λ. Βίγκας και ο αρχιτέκτονας Αλπέρ, μοιράζονται στιγμές χαράς και ικανοποίησης από την βράβευση.ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr