Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

«Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ»



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΕΚΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜτΧΕ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΑΤΟΛΗ»

Ο συνεργάτης της «Ανατολής» κ. Δημήτρης Τόλιος συνομίλησε με τον Άρχοντα οφφικίαλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Κουκουτσίδη. Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από την εισαγωγή της συνέντευξης:
«Τον αγαπητό και έγκριτο συνάδελφο εν νομικοίς, επί τιμή Δικηγόρο (τ. παρ’ Αρείω Πάγω) του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργο Κουκουτσίδη, συνάντησα για πρώτη φορά, έχοντα το γενικό πρόσταγμα, στο τότε Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (και μετέπειτα 2° Γενικό Λύκειο Νεάπολης), το 2003, όταν το επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο σχολείο αυτό, ο κ. Κουκουτσίδης ήταν υπεύθυνος των τμημάτων ειδίκευσης (τμήματα μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο) και ταυτόχρονα δίδασκε το μάθημα των «Αρχών Δικαίου» ενώ υπηρετούσε και στη Νομική Υπηρεσία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Θυμάμαι ότι ζούσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κυρός Διονύσιος (ομογάλακτος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης του Πατριάρχου) που μας υποδεχόταν στην είσοδο. Εκτοτε τον συναντώ ή τον βλέπω, με αφορμή κάθε Κωνσταντινουπολίτικη γιορτή, επέτειο, ομιλία, ή διαπιστώνω την παρουσία του εδώ ή στην Πόλη, για διακονήματα, που έχουν σχέση με το Φανάρι. Έχει καταφέρει και έχει φθάσει τα χρόνια που πέρασαν σε ύψιστο και άριστο επίπεδο τις σχέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά και ολοκλήρου της Εκπαιδευτικής Κοινότητος της Ελλάδος, ξεκινώντας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με το Φανάρι αλλά και την ομογένεια…»



…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr