Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι….


….ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μετά την γνωστοποίηση της πώλησης ακινήτου που ανήκει στις κοινότητες Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου και Προφήτη Ηλιού Σκουτάρεως, χωρίς την προγενέστερη ενημέρωση της ομογένειας, ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) εξέδωσε την ανακοίνωση – έκκληση που δημοσιεύουμε παρακάτω.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι παράγοντες των δύο κοινοτήτων παρ’ ό,τι συμμετέχουν στο ΣΥΡΚΙ, δεν ενημέρωσαν τον συντονιστικό φορέα της Πολίτικης ομογένειας, για την πώληση. Επίσης να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΚΙ έγινε μετά από πώληση ή μακροχρόνια εκμίσθωση μιας σειράς κοινοτικών ακινήτων, χωρίς την ενημέρωση της ομογένειας.
Περισσότερα για το θέμα αυτό στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».

Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συµβούλιο του Συνδέσµου Υποστήριξης Ρωµαίικων Κοινοτικών Ιδρυµάτων κατόπιν των εξελίξεων σε θέµατα µακροπρόθεσµης µίσθωσης και πώλησης κοινοτικών ακινήτων, ανακοινώνει τα εξής:
1- Η ορθή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οµογένειας είναι ένα κρίσιµο θέµα και έχει άµεση σχέση µε το µέλλον της ολιγάριθµης πλέον και συρρικνωµένης κοινότητάς µας.
2- Οι µακροπρόθεσµες µισθώσεις και πωλήσεις των ακινήτων χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και µελέτης και από ειδικούς.
3- Προτείνουµε, η αναζήτηση µιας νέας µεθοδολογίας για το αναφερόµενο θέµα να γίνει σε ανοικτή συζήτηση, την οποία θα διοργανώσει ο ΣΥΡΚΙ και της οποίας τα πορίσµατα θα υποβληθούν σε αρμόδιους φορείς της οµογένειας.
4- Με την παρούσα ανακοίνωση κάνουµε έκκληση στις κοινότητες και στα ιδρύµατα της οµογένειας να παγοποιήσουν τις τυχούσες διαπραγµατεύσεις για την πώληση και µακροπρόθεσµη µίσθωση ακινήτων µέχρι την εξεύρεση κατάλληλης λύσεως.
Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συµβούλιο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr