Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ


Την περασμένη Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 και περί ώρα 14.30, ενώ η λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων είχε ήδη τελειώσει, οι πιστοί είχαν φύγει και ο κυρίως ναός, ως συνήθως τέτοια ώρα, είχε κλείσει, εισήλθε στον νάρθηκα του ναού, ο οποίος παραμένει ανοιχτός και μετά την λειτουργία, ένας άγνωστος άντρας, περίπου 35 χρόνων,  ο οποίος είχε την εμφάνιση και το ντύσιμο ακραίου ισλαμιστή (σαρίκι, σαλβάρι κλπ).

Ο άντρας άρχισε να προκαλεί αναστάτωση και θόρυβο (έσβησε τα κεριά, προσπάθησε να ρίξει μία εικόνα κ.α.)  και όταν οι εργαζόμενοι στον ναό φύλακες του ζήτησαν να φύγει, αυτός τους επιτέθηκε, τους έβρισε και τους απείλησε Οι φύλακες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και στην συμπλοκή που ακολούθησε ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά. Τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον εισβολέα και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.
Η Κοινότητα Σταυροδρομίου κατέθεσε μήνυση κατά του συλληφθέντος και το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της  αστυνομίας και της δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει τους στόχους και τα κίνητρα του δράστη και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Οποιαδήποτε άλλες υποθέσεις ή σενάρια κυκλοφορούν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Κοινότητα αναμένει τα πορίσματα της ανάκρισης και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.