Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ…


Εκμεταλλευόμενοι το Κουρμπάν Μπαιράμ και τις διακοπές στην Πόλη, ο Λάκης Βίγκας, ο Σάββας Κοτάμ και οι σύζυγοι τους Τζούλι και Λούκι, επισκέφτηκαν άτυπα και ανεπίσημα την Βέροια, συνοδευόμενοι από τον Βεροιώτη στην καταγωγή Δικηγόρο και συνεργάτη της Ανατολής Δημήτρη Τόλιο.
Τους επισκέπτες υποδέχθηκε η δήμαρχος Βεροίας, Πριγκηπιανή κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου στο δημαρχείο της πόλης και τους ξενάγησε στο ιστορικό κτίριο ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Μαυροκεφαλίδης. Αντάλλαξαν αναμνηστικά και ο κ. Βίγκας υποσχέθηκε στην Δήμαρχο, ότι δοθεισών των ευκαιριών, θα μεριμνήσει  την προβολή της Βέροιας σε τουριστικούς οργανισμούς στην Τουρκία.
Στην συνέχεια η παρέα ξεναγήθηκε με φροντίδα της δημάρχου στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών από τον λαμπρό αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό, συνεργάτη της διευθύντριας του Μουσείου κ. Κοτταρίδου.
Το βράδυ περιδιάβηκαν την παλιά Βέροια, την παλαιά εβραϊκή συναγωγή στην συνοικία της Μπαρμπούτας, το Μεντρεσσέ Τζαμί στο Ρολόγι και θαύμασαν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου καθώς και το νέο μπρούτζινο άγαλμα που δώρισε ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος στην Μητρόπολη Βέροιας. Ακολούθησε δείπνο στην ταβέρνα «Ίμβρος» στην Θεσσαλονίκη με παλαιούς Πολίτες και Ιμβριους φίλους και συμμαθητές του κ. Βίγκα στη Θεσσαλονίκη.
ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

  ΣΤΟ ΜΕΝΤΡΕΣΣΕ - ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

 
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
 ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΤΑΜ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΒΙΓΚΑΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΙΜΒΡΟΣ»

 ΤΡΕΙΣ ΝΙΧΩΡΙΤΕΣ ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑΚΗΣ ΝΤΙΡΑΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΒΙΓΚΑΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΧΩΡΙΟΥ