Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Κοινή Ανακοίνωση:
του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρύματος (ΣΥΡΚΙ),
της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω),
των Συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Τενεδίων Αθηνών
(10 Μαΐου 2013)
«Για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη»

Τα διοικητικά συμβούλια του ΣΥΡΚΙ και της Οι.Ομ.Κω μαζί με τους Συλλόγους Ιμβρίων - Τενεδίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εκφράζουν την βαθύτατη ανησυχία τους για την σημερινή ειδησεογραφική αποκάλυψη περί ενός νέου σχεδίου δολοφονίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Θα πρέπει οι διωκτικές και οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας να ολοκληρώσουν άμεσα και αποτελεσματικά την διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτής της εγκληματικής πράξης κατά Του πνευματικού μας Ηγέτη που είναι και όλης της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.
Επιπλέον θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη η κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί σε ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της ρατσιστικής και εθνικιστικής βίας εισάγοντας στην διδασκαλία των δημόσιων σχολίων τις αρχές της αρμονικής συμβίωσης των πολιτών με διαφορετικές θρησκείες, εθνική και πολιτιστική καταγωγή και αρχίζοντας από την αναθεώρηση των διδακτικών βιβλίων που εμπεριέχουν ακόμα πολλές ανιστόρητες αρνητικές αναφορές κατά των μη-Μουσουλμανικών κοινοτήτων. Τέλος θα πρέπει να ληφθούν νομοθετικά μέτρα εναντίων των παραγόντων που καλλιεργούν την εχθρότητα μεταξύ πολιτών της χώρας λόγω διαφοράς της θρησκείας ή της εθνικής τους προέλευσης.