Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΙ ΣΤΙΚΩΝ  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ» στις 3 και 4 Μαρτίου ε.ε., σε αίθουσα του ξενοδοχείου Renaissance Istanbul Bosphorus.

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας έχει κληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας κ. Cemil Çiçek, θα χαιρετήσει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ έχουν κληθεί να ομιλήσουν προσωπικότητες της Τουρκίας από το χώρο του κοινοβουλευτισμού, της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του γενικότερου θρησκευτικού στοχασμού.
Στις εργασίες θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, ρώσος βουλευτής κ. Sergei Popov, ο Γενικός Γραμματέας της, έλληνας βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης και βουλευτές, μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. από Αρμενία, Καζακστάν, Πολωνία, Αίγυπτο, Γεωργία, Λευκορωσία, Κύπρο, Σερβία, Σουδάν και Ρουμανία.
Η συνεδρίαση άλλωστε της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. θα λάβει χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου, ενώ την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες βουλευτές θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι και θα έχουν συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.