Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας, στην Γενεύη.
Η ιδρυτική Συνέλευση, όπου συμμετείχαν περίπου 40 Κωνσταντινουπολίτες από όλη την Ελβετία, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μ. Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Τσέτση.

Μετά από συζήτηση τα ιδρυτικά μέλη ενέκριναν το καταστατικό και εξέλεξαν τριμελή προσωρινή διοίκηση, η οποία θα προωθήσει τις διαδικασίες έγκρισης του καταστατικού και θα οργανώσει την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην ιδρυτική Συνέλευση ήταν παρών και ο Κωνσταντινουπολίτης πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος για υπηρεσιακούς λόγους βρίσκεται στην Ελβετία.
Για την ίδρυση του Συλλόγου, κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες πολλοί Κωνσταντινουπολίτες που ζουν στην Ελβετία, όμως θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε το μέλος του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος. Η συχνή παρουσία του στην Ελβετία σε συνδυασμό με την συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε, συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας.